Κατέβασε ρολά το κατάστημα της «Εθνικής»

ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΤΜ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2018 22:00

Τελευταία μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά και, αντί αυτού, από τη Δευτέρα οι συναλλασσόμενοι καλούνται να εξυπηρετηθούν από το εναπομείναν ΑΤΜ. Μετά από 52 σχεδόν χρόνια συνεχούς παρουσίας στην περιοχή, έγινε τελικά πράξη αυτό που κάθε κάτοικός της απεύχονταν και που δεν πίστευε ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή να συμβεί.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, τόσο προς τη διοίκηση της Τράπεζας, όσο και προς ανώτερους κυβερνητικούς παράγοντες, παρ’ όλη τη θέληση της τοπικής κοινωνίας που εκφράστηκε μέσω των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συλλόγων και φορέων, που συνυπέγραψαν ψηφίσματα ή επιστολές και υπομνήματα διαμαρτυρίας, η αρχική απόφαση δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατό ν’ αλλάξει.

Το υποκατάστημα της Αγιάς εντάσσεται στον κύκλο των δεκάδων τραπεζικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα που έπαυσαν ή πρόκειται να παύσουν τη λειτουργία τους. Φυσική συνέπεια της ενέργειας αυτής, χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου, κυρίως επιχειρηματίες και ηλικιωμένοι, να γίνονται θύματα σημαντικής ταλαιπωρίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν σε καθημερινές ή συνήθεις συναλλαγές τους, όπως η παραλαβή των συντάξεων, οι πληρωμές υπηρεσιών, οι πληρωμές εμπορικών προμηθευτών, οι αναλήψεις, οι καταθέσεις, τα δάνεια κι άλλα.

Ήδη, αρκετοί είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα, από την ανακοίνωση προ σαράντα ημερών ότι το υποκατάστημα θα κλείσει, είτε εξέδωσαν κάρτα συναλλαγών, είτε μετέφεραν τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία συνεχίζει ως η μοναδική από τις υπάρχουσες να λειτουργεί κατάστημα στην Αγιά. Αυτό, βέβαια, δεν αναιρεί ούτε το αδιανόητο της απόφασης, ούτε τις κακές συνέπειες που προκαλεί στην περιοχή της Αγιάς, σε δεκάδες επιχειρηματίες της, εκατοντάδες αγρότες, εμπόρους και επαγγελματίες, ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ζουν σε ορεινά απομακρυσμένα από τη Λάρισα χωριά, δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που κάθε καλοκαίρι περνάνε από την κωμόπολη με κατεύθυνση την παραλιακή ζώνη, αλλά και τους ορεινούς όγκους του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου.

Το εν λόγω κατάστημα, άλλωστε, εξυπηρετούσε μια τεράστια περιοχή, σχεδόν όλη την ανατολική πλευρά του νομού Λάρισας και η παύση λειτουργίας θα δημιουργήσει αναπόφευκτα προβλήματα, επηρεάζοντας άμεσα την καθημερινότητα πολλών που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές , υποβάλλοντάς τους σε ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης σε αντίστοιχα καταστήματα της Λάρισας σε μία απόσταση, στην καλύτερη περίπτωση από την Αγιά, 36 χιλιόμετρα να μεταβούν και 36 να επιστρέψουν στις εργασίες και στις οικίες τους.

Η χθεσινή εικόνα της Εθνικής ν’ αδειάζει τα γραφεία της θα μείνει στη μνήμη των Αγιωτών. Όπως, ελέω κρίσης και περασμένων ανάλγητων προς τον ανθρώπινο παράγοντα κρατικών αποφάσεων, αξέχαστες μένουν και οι εικόνες αποχώρησης υπηρεσιών που έδιναν ζωντάνια, χρόνια τώρα, στον τόπο. Του ΙΚΑ, της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου, της Εμπορικής…

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass