Άνω-κάτω με τα κοινόχρηστα σε πολυκατοικίες της Λάρισας

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 22:08

Διαπληκτισμοί, αγωγές, πιέσεις για διακανονισμοί εξόφλησης χρεών μεγάλων χρηματικών ποσών, συνθέτουν σήμερα την εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε πολυκατοικίες της Λάρισας, εξαιτίας των απλήρωτων κοινόχρηστων από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

Πρόκειται για μια κατάσταση που γεννήθηκε από την οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών, την αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και καταλήγει σε ψυχολογικό θρίλερ για όλους όσους αναπόφευκτα επηρεάζει στο κοινό ταμείο καταβολής των οικονομικών υποχρεώσεων μιας πολυκατοικίας.

Στον αντίποδα των αγωγών και των καταγγελιών σε όσους δεν πληρώνουν, ανατέλλει ένα άλλο φαινόμενο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, αυτό της αλληλεγγύης, κατά το οποίο κάποιοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αναλαμβάνουν να πληρώσουν το μερίδιο των κοινοχρήστων όσων ιδιοκτητών αδυνατούν και βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

ΟΛΟΙ… ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Αυτό συμβαίνει σήμερα, σε ορισμένες πολυκατοικίες της Λάρισας, όπως υποστηρίζει στην «Ε», υπεύθυνη εταιρείας διαχείρισης κοινοχρήστων και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της πολυκατοικίας, να μοιραστούν οι υπόλοιποι το χρέος ενός.

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που μαρτυρά αλληλεγγύη προς όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά συμβαίνει και μόνο σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα οι υπόλοιποι γνωρίζουν ότι το πρόσωπο που δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα είναι σε δεινή κατάσταση» δηλώνει.

ΕΩΣ 2.000 ΤΑ ΧΡΕΗ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως υποστηρίζει, που αφορούν χρέη 1.000 και 2.000 ευρώ, γίνονται προσπάθειες διακανονισμού αποπληρωμής τους, με δόσεις. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Οι οφειλέτες που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά αδυνατούν να εξοφλήσουν το μεγάλο ποσό που χρωστούν από προηγούμενα απλήρωτα κοινόχρηστα, πιέζονται από τους υπόλοιπους να συμφωνήσουν σε έναν διακανονισμό αποπληρωμής τους με δόσεις. Δηλαδή πληρώνουν κάθε μήνα τα τρέχοντα έξοδα κοινοχρήστων, συν ένα ποσό από τα παλιά χρέη».

Να σημειωθεί ότι οι αγωγές που γίνονται σε κακοπληρωτές ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, αφορούν -οι περισσότερες- σε περιπτώσεις που δεν έχουν καταβάλει το κόστος των κοινοχρήστων από δύο μέχρι και έξι χρόνια!

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΕΡΙΟ

«Κύμα» εγκατάστασης αυτόνομης θέρμανσης φυσικού αερίου στα διαμερίσματα πολυκατοικιών της Λάρισας παρουσιάζεται από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα και συγκεκριμένα από τη στιγμή που καταργήθηκε ο όρος που υποχρέωνε κάθε ενδιαφερόμενο για αυτόνομη ατομική θέρμανση, να έχει τη συναίνεση του 51% των ενοίκων της πολυκατοικίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτελούν εξαίρεση σήμερα οι πολυκατοικίες που λειτουργούν ακόμη με κεντρική θέρμανση πετρελαίου, γεγονός που καθιστά τα διαμερίσματά τους «απαγορευτικά» σε ενοικιαστές.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass