Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εκπτωτικά κέντρα «κερδίζουν» την αγορά

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 11:06 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Νοε 2018 11:37

Οι συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία νέων εκπτωτικών κέντρων πληθαίνουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας. Όλα δείχνουν πως η αγορά των εκπτωτικών κέντρων τύπου outlet, μια τάση που ανθεί στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και στην Αμερική, ενισχύεται και στην Ελλάδα.

Άλλωστε, η λύση που προσφέρουν τα εκπτωτικά κέντρα απαντά ακριβώς στις ανάγκες που ορίζει η εποχή και στις νέες προτιμήσεις του σύγχρονου καταναλωτή: καλύπτουν πολλαπλά ζητούμενα, προσφέροντας τη δυνατότητα για έξυπνες αγορές, ενώ ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, δίνουν ταυτόχρονα ιδιαίτερο βάρος στην ψυχαγωγία και στην εστίαση. Σε ένα εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο, ο καταναλωτής μπορεί πλέον να κάνει τις αγορές του και να απολαμβάνει ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, παράλληλα με σειρά υπηρεσιών, σε ένα καλαίσθητο, οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Παράλληλα, ο συνδυασμός αγορών και πολυάριθμων επιλογών ψυχαγωγίας, καφέ και εστιατορίων καθιστούν τα εκπτωτικά και ψυχαγωγικά κέντρα ιδανικά σημεία συνάντησης, για όλες τις ηλικίες. Μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες με πλήθος πολυαναμενόμενων ταινιών για μικρούς και μεγάλους κάθε εβδομάδα, αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τη δημιουργική απασχόληση των μικρότερων είναι μόνο ορισμένες από τις προτάσεις που τα εκπτωτικά κέντρα έχουν να προσφέρουν.

Ακολουθώντας λοιπόν τις τελευταίας τάσεις της αγοράς, το ολοκληρωμένο αυτό πακέτο αγοραστικής και ψυχαγωγικής εμπειρίας φιλοδοξεί να συστήσει στην πόλη της Λάρισας το Fashion City Outlet τον Νοέμβριο. Οι διαχειριστές του, οι εταιρείες ανάπτυξης εμπορικών ακινήτων Sonae Sierra και Bluehouse, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, δημιουργούν το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο της περιοχής. Εκτός από δημοφιλείς μάρκες στις καλύτερες τιμές της αγοράς και συναρπαστικές επιλογές διασκέδασης για παρέες και οικογένειες, το Fashion City Outlet θα διαθέτει πολύ-κινηματογράφο Village Cinemas, νέο μεγάλο παιδότοπο Volta Fun Town, σούπερ μάρκετ Bazaar Cash & Carry Market, και φυσικά το κατάστημα της Media Market, σε συνδυασμό με εύκολη πρόσβαση και άνετο πάρκινγκ.

Μέσω της στρατηγικής τοποθέτησής του στην καρδιά της Θεσσαλίας και σε μικρή απόσταση από τις πόλεις των Τρικάλων, του Βόλου και της Καρδίτσας, οι Θεσσαλοί καταναλωτές, πολλοί από τους οποίους σήμερα κάνουν τις αγορές τους στα εκπτωτικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα μπορούν να επισκέπτονται ένα νέο προορισμό μόδας και ψυχαγωγίας, σε απόσταση λίγων μόλις λεπτών από την Λάρισα. Επιπλέον, ως το πρώτο εκπτωτικό κέντρο της Θεσσαλίας, το  Fashion City Outlet θα αποτελέσει δελεαστικό προορισμό τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες επισκέπτες γειτονικών περιοχών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδυάσουν «έξυπνες» αγορές με τις διακοπές τους. Όπως όλα δείχνουν, το νέο εκπτωτικό κέντρο θα δημιουργήσει αξία που θα διαχυθεί στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αναζωογονώντας την τοπική οικονομία μέσω της αύξησης της εμπορικής κίνησης. Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί 300 θέσεις εργασίας κατά την ανακατασκευή, ενώ για τη λειτουργία του «τρέχει» η διαδικασία πρόσληψης 600 νέων συνεργατών για τη στελέχωση των καταστημάτων του, με την προτεραιότητα να δίνεται στις αιτήσεις των κατοίκων της Λάρισας και των γειτονικών πόλεων. Ταυτόχρονα, στους χώρους του θα στεγάζονται καταστήματα τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με το εκπτωτικό κέντρο.

Το τρίπτυχο «έξυπνες αγορές-ψυχαγωγία-εστίαση» καταφτάνει, λοιπόν, και στην Θεσσαλία τον Νοέμβριο. Και η νέα αυτή άφιξη, δίνει στους Θεσσαλούς καταναλωτές μια νέα, αναβαθμισμένη εμπειρία «έξυπνων» αγορών και διασκέδασης.