«Να καταργηθούν όλοι οι αντιεργατικοί νόμοι»

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 22:18

Την «κατάργηση όλων των αντιεργατικών νόμων, που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τις συντάξεις και τις παροχές» καθώς και «αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές, προσλήψεις στο δημόσιο…», διεκδικούν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Λάρισας και το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Λάρισας, που πραγματοποίησαν χθες απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων», απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην προγραμματισμένη για τις 28 Νοεμβρίου γενική πανελλαδική απεργία καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «τσακίζει τους εργαζόμενους».

Στο πλαίσιο της χθεσινής συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, σε ομιλία του ανάφερε μεταξύ άλλων: «Τρία χρόνια τώρα οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσακίζουν τους εργαζόμενους. Η ανάπτυξή τους, η επιστροφή στην κανονικότητα στηρίζεται στην πάμφθηνη εργατική δύναμη, στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους.

Η επίθεσή τους αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του λαού: τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές» και κατέθεσε τα αιτήματα της απεργίας: «Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των δήμων και της περιφέρειας.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με αυτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας των 495 ευρώ. Δεν πρέπει να υπάρχει συνάδελφος που να μην έχει ασφάλεια από τη πρώτη μέρα εργασίας. Κανένας συνάδελφος με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ.

Δεν επιτρέπουμε καμιά περικοπή στα Βαριά και Ανθυγιεινά, αντίθετα απαιτούμε και νέες ειδικότητες να ενταχθούν σε αυτά. Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ! Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στους δήμους. Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων!

Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία και όχι να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά στους δρόμους!

Αποκλειστικά δημόσιους, σύγχρονους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς πλήρως στελεχωμένους με Μόνιμο Προσωπικό για όλα τα παιδιά. Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Θέλουμε να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, η φοροληστεία.

Δεν θέλουμε καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια!».

Επίσης και ο αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Τζιμούλης (φωτ.) υποστήριξε σε ομιλία του: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για μέτρα προστασίας των ανέργων, μέτρα που θα διασφαλίσουν τη δυνατότητα να έχουμε δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να μπορούμε να βγούμε στη σύνταξη, να παίρνουμε σύνταξη και όχι ψίχουλα. Δεν υποχωρούμε και διεκδικούμε κατάργηση όλων των αντιεργατικών νόμων. Διεκδικούμε να αναγνωριστούν και να διανεμηθούν στον κλάδο υπέρ αγνώστων ένσημα…».

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων, έγινε πορεία στους δρόμους του κέντρου.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass