Επί ποδός οι συνταξιούχοι για τις περικοπές

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 22:00

Οι περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, ο νόμος Κατρούγκαλου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και η ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης για επιστροφή των επιδομάτων και των δώρων βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής ενημερωτικής συνέλευσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου νομού Λάρισας.

«Συζητήσαμε θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και κυρίως τις άδικες περικοπές που έχουμε υποστεί για εννέα και πλέον έτη. Με την ανατολή του νέου έτους έρχονται τα χειρότερα. Με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, οι συνταξιούχοι θα χάσουν δύο και πλέον συντάξεις τον χρόνο», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θεόδωρος Καραγώγος, προσθέτοντας ότι «ζητούμε την ακύρωση και όχι την αναβολή ή αναστολή του νόμου Κατρούγκαλου».

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν και για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Το Δ.Σ. του Συλλόγου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής, όπου μαζί με τα άλλα συνταξιουχικά σωματεία θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 11 το πρωί και με πορεία θα κατευθυνθούν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, για να πούμε ένα μεγάλο όχι στις νέες περικοπές των συντάξεων, όχι στη μείωση του αφορολόγητου ποσού, όχι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Επιστροφή όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων με πολιτική απόφαση», σημειώνουν.

Σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση των περικοπών στις συντάξεις, για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι ζητούν πολιτική απόφαση, για να τους επιστραφούν τα δώρα και τα επιδόματα. «Οι δηλώσεις γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά στη σελίδα του ΕΦΚΑ. Η θέση μας όμως είναι να βρεθεί πολιτική λύση και να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους που τους έγιναν παράνομες περικοπές στις συντάξεις και τα δώρα. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το κομφούζιο με τις αγωγές και τις αιτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Καραγώγος.

Ζ. Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass