Εν αναμονή της «Μαύρης Παρασκευής»…

* ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΜΕ ΤΗΝ BLACK FRIDAY ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 22:18

«Μαύρη» θα είναι η ερχόμενη Παρασκευή για την αγορά της Λάρισας, που προετοιμάζεται από τώρα για την κατρακύλα των τιμών τόσο στα καταστήματα εμπορίας ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών ειδών όσο και στα υπόλοιπα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Η γνωστή ως «Black Friday» είναι ένας ξενόφερτος θεσμός που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη απήχηση και στην Ελλάδα. Η Λάρισα, ως μια από τις μεγαλύτερες αγορές της επαρχίας, δεν θα μπορούσε να απέχει. Παρά το γεγονός ότι ελάχιστες ημέρες πέρασαν από το δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων, οι Λαρισαίοι έμποροι δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις προσφορές και εκπτώσεις, ευελπιστώντας να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. Ωστόσο, παρότι εκπτώσεις πλέον γίνονται 150 ημέρες τον χρόνο, τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος το δεκαήμερο των εκπτώσεων δεν απέφερε τα αναμενόμενα: «Τις μισές μέρες του χρόνου πλέον έχουμε εκπτώσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν κερδίζουμε τίποτα από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις. Ο καταναλωτής μπερδεύεται και η αγορά εν αναμονή του δεκαήμερου πέφτει. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Black Friday, είναι μια σχετικά νέα προωθητική ενέργεια και παροτρύνουμε τα μέλη μας να συμμετέχουν. Η αγορά της Λάρισας είναι δυνατή και μπορούν όλοι να ακολουθήσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παρόλα αυτά όμως, υπογραμμίζει καλό είναι και αυτός ο θεσμός να μην απλώνεται πέραν του τριημέρου. «Στο εξωτερικό αυτές οι εκπτώσεις που μπορούν να φτάσουν και το 80% είναι για μία ημέρα. Εδώ σταδιακά παρατηρείται να απλώνεται και να έχουμε νέες εκπτώσεις που διαρκούν ακόμη και μία εβδομάδα. Καλό είναι να έχει και ένα νόημα».

Σχετικά με το αν ως θεσμός έχει αποδώσει έστω στα λίγα χρόνια που υιοθετήθηκε από την αγορά της Λάρισας, τονίζει ότι σίγουρα μια πιο αυξημένη κίνηση υπάρχει, ωστόσο η συγκεκριμένη περίοδος είναι από μόνη της «παγωμένη», καθώς όλοι αναμένονται να ξεχυθούν για αγορές την εορταστική περίοδο.

Τέλος όσον αφορά στην Black Friday, αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη πολλά καταστήματα της πόλης έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βομβαρδίζουν με sms τους καταναλωτές, προωθώντας τα προϊόντα τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και ευελπιστώντας ότι την Παρασκευή «δεν θα τα βάψουν μαύρα».

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass