Πρόγραμμα επιδότησης τουριστικών επιχειρήσεων και δράσεις προβολής των παραλίων του ν. Λάρισας

* ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ * ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 22:04

Στόχους ανάπτυξης και προβολής των παραλίων του νομού Λάρισας, έθεσαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας στην υλοποίησή τους.

Αφήνοντας πίσω ένα δύσκολο καλοκαίρι, όπου οι καιρικές συνθήκες και άλλες συγκυρίες «χτύπησαν» την τουριστική κίνηση στα παράλια, απειλώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι επαγγελματίες ανασυγκροτούνται και με μεγαλύτερο πείσμα σχεδιάζουν το αύριο.

Με καλούς οιωνούς, όπως είναι η προκήρυξη προγράμματος επιδότησης επιχειρήσεων τουρισμού (ενοικιαζόμενων δωματίων κ.ά.) που διαθέτει ένα σεβαστό ποσοστό για την ενίσχυσή τους, αλλά και δράσεις προβολής των παραλίων, που για πρώτη φορά αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας να προωθήσει με τις δικές του δυνάμεις, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων Π.Ε. Λάρισας στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή.

Τα παραπάνω θέματα τέθηκαν στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στο Επιμελητήριο Λάρισας, κατά την οποία η διευθύντρια του Δικτύου Ολύμπου-Κισσάβου («ΟΛ.ΚΙΣ.») κ. Αθηνά Χαρταλάμη, ενημέρωσε τα μέλη του για το επικείμενο επιδοτούμενο πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων «Leader», ενώ η νομική εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Μαρία Γαλλιού, ο εκπρόσωπος του «ElRadio» κ. Βασίλης Θερψιάδης και ο δικηγόρος του Συλλόγου κ. Άγγελος Γιουρέλης ενημέρωσαν για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στα πνευματικά δικαιώματα αναπαραγωγής μουσικής στα καταστήματα.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ενίσχυσε το πνεύμα ομόνοιας και ένωσης μεταξύ των δυνάμεων των καταστηματαρχών και των φορέων που μπορούν να τους στηρίξουν, υποστηρίζοντας ότι το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός στις δράσεις του Συλλόγου.

«Είναι μονόδρομος η προβολή για την ανάπτυξη του τόπου μας, όπως και οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και την αναβάθμιση της ποιότητάς τους», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων Π.Ε. Λάρισας, κ. Δημήτρης Χασιώτης, αναφέροντας ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά ειδική ημερίδα για το πρόγραμμα ενίσχυσης τουριστικών επιχειρήσεων, με αναλυτικά στοιχεία για τους δικαιούχους, για τα ποσά επιδότησης κ.ά.

Επίσης ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής των παραλίων, που δρομολογεί ο Σύλλογος, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο «Πάρκο των Ευχών» του Δήμου Λαρισαίων, όπου σε ειδικό περίπτερο θα υπάρχει έντυπο ενημερωτικό υλικό για τα παράλια και για τις δράσεις εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσονται σε αυτά.

Να σημειωθεί ότι στη συνέλευση, ο αντιπρόεδρος κ. Α. Μαραμής και ο ταμίας κ. Θ. Λάκκας παρουσίασαν τον απολογισμό δράσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στους νέους στόχους και στη χάραξη νέας στρατηγικής του Συλλόγου σχετικά με τα πάγια αιτήματά του, όπως την αναβάθμιση του λιμανιού, την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου, την ολοκλήρωση του ημιτελούς κόμβου Πυργετού, την αλλαγή χρήσης γης της περιοχής των παραλίων, λύση για τα αδέσποτα σκυλιά στην παραλία με τη συνεργασία φιλοζωικών συλλόγων κ.ά.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass