Εργαζόμενοι και αγρότες αφέθηκαν στην τύχη τους...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 15:42
Την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αγροτών και την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών διεκδικούν οι εργαζόμενοι... Την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αγροτών και την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών διεκδικούν οι εργαζόμενοι...

Συνεχίστηκαν και χθες με κύριο αίτημα την ενίσχυση του προσωπικού, υπεύθυνου για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών, οι συμβολικές προειδοποιητικές καταλήψεις του κτιρίου από τους εργαζόμενους στο Περιφερειακό Τμήμα του ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας (πρώην ΟΓΑ).  Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι η υποστελέχωση της υπηρεσίας σε συνδυασμό με δεκάδες άλυτα οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα έχει προκαλέσει δυσλειτουργίες καθώς καθίσταται αδύνατη η διεκπεραίωση του τεράστιου όγκου των εργασιών.


Εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους ενώ εγκύκλιοι που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την κατάσταση είτε δεν έχουν εκδοθεί είτε περιέχουν ασάφειες. Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα με απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ και ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ).
Ενδεικτικά όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, «στο Περ/κό Τμήμα της Λάρισας υπηρετούν  12 μόλις υπάλληλοι για τη διεκπεραίωση  13 αντικειμένων που αφορούν και στους 4 νομούς της Θεσσαλίας. Στα  αντικείμενα της ασφάλισης Ελλήνων ,του μητρώου ασφαλισμένων απασχολούνται 2 υπάλληλοι, στο αντικείμενο της ασφάλισης αλλοδαπών 1 μόλις υπάλληλος, στο αντικείμενο των εισφορών 1 μόλις υπάλληλος και για τους 4 νομούς, στην απονομή συντάξεων γήρατος και διαδοχικής ασφάλισης και συντάξεων επιζώντων μελών  και για τους 4 νομούς απασχολούνται 3 υπάλληλοι, στο αντικείμενο των συντάξεων αναπηρίας απασχολούνται δύο υπάλληλοι, στο πρωτόκολλο 1 ενώ στην εκκαθάριση των αιτήσεων εξόδων κηδείας και για τους 4 νομούς απασχολείται 1 υπάλληλος. Είναι κατανοητό ότι οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για τον τεράστιο όγκο εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν. Επιπλέον από την καταγραφή του κοινού, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο εξυπηρετούνται περίπου 200 ασφαλισμένοι ημερησίως από τους προαναφερόμενους υπαλλήλους που διεκπεραιώνουν και όλα τα παραπάνω  αντικείμενα , χωρίς να υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο ούτε γραμματειακή υποστήριξη , ούτε υπάλληλοι αρχειοθέτησης. Σε 12 υπαλλήλους αντιστοιχούν 1 εκτυπωτής,1 φωτοτυπικό μηχάνημα και 1 fax. Επιπλέον υπάρχει έλλειψη ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επιπροσθέτως δεν υπάρχει άμεση μηχανογραφική υποστήριξη καθώς στο Υποκ/μα δεν υπάρχει υπάλληλος με αντίστοιχη ειδικότητα ούτε τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης. Επίσης υπάρχει συνεχής έλλειψη αναλώσιμου υλικού. Διεκδικούμε:
* Άμεση ενδυνάμωση με προσωπικό του Περ/κού Τμήματος ΕΦΚΑ Αγροτών Θεσσαλίας, εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, διάθεση τουλάχιστον του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων, οδηγιών και Κανονισμού Παροχών & Ασφάλισης για την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών και την πραγματική εξυπηρέτηση των πολιτών.  
* Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση και την Κοινωνική Πρόνοια συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass