«Χαράτσι» του Επιμελητηρίου στο κόστος των σεμιναρίων

ΕΝΤΟΝΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 15:23

Την ανάκληση της απόφασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που αυξάνει κατά 66% το κόστος συμμετοχής σε υποχρεωτικά σεμινάρια, εκφράζει η διοίκηση της Ένωσης Λογιστών ν. Λάρισας. Η ΕΛΝΛ χαρακτηρίζοντας «χαράτσι» την επιβάρυνση, που έρχεται αδικαιολογήτως σε μια δύσκολη εποχή για τον κλάδο, ζητά την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου και των αρμόδιων φορέων για την ανάκληση της.  


« Για άλλη  μια φορά οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΝΛ, καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν τους αναλογούν.  
Το ΟΕΕ με πρόσχημα την αύξηση του αριθμού σεμιναρίων για την αναγκαστική εκπαίδευση των Λογιστών - Φοροτεχνικών, αυξάνει το κόστος συμμετοχής από 30 σε 50 ευρώ σε μια εποχή δύσκολη για όλους. Είμαστε αντίθετοι με το «χαράτσωμα» των συναδέλφων που δεν έχει καμία μα καμία λογική πέρα από τη βελτίωση των οικονομικών του ΟΕΕ.
Σε ένα Επιμελητήριο που οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν έχουν καν το δικαίωμα να είναι μέλη. Σε ένα επιμελητήριο που τα μέλη του δεν εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους,  παρ’ όλα αυτά αποφασίζουν για το «χαράτσωμα» ενός ολόκληρου κλάδου, που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε αντίξοες οικονομικές, ασφαλιστικές και φορολογικές συνθήκες. Καλούμε την διοίκηση του ΟΕΕ, όχι μόνο να πάρει πίσω την απόφαση για την αύξηση του «χαρατσιού»  αλλά να αποφασίσει την μείωσή του με προοπτική την κατάργησή του. Επίσης, επισημαίνουμε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία του ΟΕΕ, έτσι ώστε όλοι οι λογιστές των ΤΕΙ και ΙΕΚ να είναι μέλη του με δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της διοίκησης του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass