Οι περιβαλλοντικές άδειες τροχοπέδη στην ανάπτυξη μονάδων

ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΝ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 15:17

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη είχε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ενεργειακής πολιτικής, με τον πρόεδρο του  επιμελητηρίου Σωτήρη Γιαννακόπουλο να επισημαίνει την αναγκαιότητα απλούστευσης των διαδικασιών έκδοσης των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην έκδοση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων. Σε αυτό το σημείο ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος του 2019 που θα τελειώσει η επικύρωση των δασικών χαρτών, θα αυτοματοποιηθεί και η διαδικασία.


Παράλληλα εκ μέρους του Επιμελητηρίου επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης/επιδότησης των Δημοσίων προσώπων για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών τους και την προσβασιμότητα τους από Α.Μ.Ε.Α, η σημασία εθνικής χαρτογράφησης των περιοχών χαμηλής ή υψηλής παραγωγικότητας για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών πάρκων αλλά και θέσπισης διαδικασίας προελέγχου από τον ΔΕΔΔΕΗ για τη δυνητική έγκριση του χώρου εγκατάστασης Φ/Β.
ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΛ
Τέλος δόθηκε από τον κ. Γιαννακόπουλο υπόμνημα στο οποίο επισημαίνονται τα εξής:
«Η ελληνική οικονομία εδώ και οκτώ χρόνια βρίσκεται στη δίνη της μεγαλύτερης ύφεσης μεταπολεμικά. Το σύνολο του ελληνικού λαού έχει υποστεί δραματική μείωση των εισοδημάτων του, με αποτέλεσμα να έχει στην κυριολεξία, παραλύσει η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Ιδιαίτερα ο χώρος των επιχειρήσεων έχει πληγεί σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτα. Ήδη μετράμε περίπου 300.000 λουκέτα, σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, χωρίς να προσμετράμε σ’ αυτά τις περιπτώσεις των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταστεί ανενεργές, αλλά δεν έχουν τυπικά διακόψει τις εργασίες τους. Στο πλαίσιο αυτό ο τομέας της ενέργειας και τις χρήσης νέων τεχνολογιών για την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργούν μία νέα δυναμική αγορά. Είναι μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στρατηγικά αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Ως θέματα προς εξέταση σας θέτουμε τα εξής:
• Διευκόλυνση εγκατάστασης Επιχειρήσεων Χονδρικού Εμπορίου εντός των αστικών περιοχών, (ζώνες αμιγούς κατοικίας). Συγκεκριμένα τονίζουμε την αδυναμία εγκατάστασης μικρών επιχειρήσεων και με δραστηριότητες λιανικού και χονδρικού εμπορίου μέσα στα αστικά κέντρα.
• Απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών που αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τροχοπέδη στην έκδοση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων.
• Τι θα γίνει τελικά με το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της εκτροπής του Αχελώου.
• Ενίσχυση/Επιδότηση των Δημοσίων προσώπων για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών τους και την προσβασιμότητά τους από Α.Μ.Ε.Α.
• Εθνική χαρτογράφηση των περιοχών χαμηλής ή υψηλής παραγωγικότητας για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταϊκών πάρκων.
• Θέσπιση διαδικασίας προελέγχου από τον ΔΕΔΔΕΗ για τη δυνητική έγκριση του χώρου εγκατάστασης Φ/Β.
• Απλοποίηση των διαδικασιών και των ζητούμενων εγγράφων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αδειοδότηση των μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
• Ενίσχυση του Προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον με νέα προκήρυξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass