«Να επιστραφούν περικοπές στους δημοτικούς αστυνομικούς»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2018 15:44

«Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δημοτικούς αστυνομικούς από τις περικοπές της διαθεσιμότητάς τους και της απόλυσής τους, για το διάστημα 2013-2014» ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Γ. Λαμπρούλης της Λάρισας, επισημαίνοντας: «Τον Σεπτέμβριο του 2013 καταργήθηκαν στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας κατ’ εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α΄), εντάσσοντας τους υπαλλήλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πρόσφατα με το Νόμο 4558/1-8-2018 άρθρο 7 παράγραφος 2, νομοθετήθηκε η επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρακρατήθηκαν στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας στους υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ. Με βάση αυτό τον νόμο και στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και ισονομίας θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το σύνολο των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προκειμένου να καταβληθεί αναδρομικά το παρακρατηθέν ποσό 25% του μισθού τους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος προκειμένου να αποφευχθεί η παραπέρα ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των συγκεκριμένων εργαζόμενων, με το να τους αναγκάσει να προσφύγουν στα δικαστήρια με βάση τη διατύπωση της σχετικής διάταξης και να γίνονται οι νόμιμες απαιτήσεις τους αντικείμενο κερδοσκοπίας και δικαστικής διαμάχης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass