Από την ερχόμενη Τετάρτη στο κτίριο του "GAEA" το τ. ΙΚΑ Λάρισας

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 22:02
Ξεκινούν μεθαύριο οι εργασίες μετακόμισης των διοικητικών υπηρεσιών του περιφερειακού υποκαταστήματος…   Ξεκινούν μεθαύριο οι εργασίες μετακόμισης των διοικητικών υπηρεσιών του περιφερειακού υποκαταστήματος…

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η μεταστέγαση του περιφερειακού υποκαταστήματος Μισθωτών Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Οι διοικητικές υπηρεσίες του τ. ΙΚΑ, από την ερχόμενη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν στο κτίριο του εμπορικού κέντρου "Gaea" επί της οδού Χατζημιχάλη καθώς από μεθαύριο ξεκινούν οι εργασίες μετακόμισης …  


 Από μεθαύριο Παρασκευή 14/12/2018 έως και την Τρίτη 18/12/2018, όπως διευκρίνισε ο διευθυντής Γιώργος Σταυροθεόδωρος, για τρεις ουσιαστικά εργάσιμες ημέρες το περιφερειακό υποκατάστημα που βρίσκεται επί της Ασκληπιού, θα παραμείνει κλειστό αλλά οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για τις υποθέσεις τους από το τοπικό υποκατάστημα Μισθωτών Λάρισας, που βρίσκεται στη Ν. Σμύρνη.
Στο νέο κτίριο σε επόμενη φάση θα μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ, ΤΣΑΥ και του ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης μόλις ολοκληρωθεί το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, στο νέο κτίριο θα στεγαστεί και η πανθεσσαλική εμβέλειας Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) που θα εδρεύει στη Λάρισα.
Σημειώνεται πως η μετεγκατάσταση του περιφερειακού υποκαταστήματος στη Φιλιππούπολη αποτελεί σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τους 100 υπαλλήλους που θα αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, τους χιλιάδες ασφαλισμένους της Λάρισας που για πρώτη φορά θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν περιφερειακά για να εξυπηρετηθούν αλλά και για τον ίδιο τον φορέα που έχοντας επαναπροσδιορίσει το ρόλο του και την παρουσία του στον νομό υπόσχεται πως θα διασφαλίσει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Παρενθετικά θυμίζουμε πως στο κτίριο της Ασκληπιού το τ. ΙΚΑ μετακόμισε  το 2002, όταν γκρεμίστηκε το ιδιόκτητο ακίνητό του. Ο νέος χώρος καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες του φορέα, άλλωστε το "Gaea" είναι ένα άρτια δομημένο αρχιτεκτονικά και τεχνικά κτίριο και όπως προσδοκάται θα προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας και καλύτερες προοπτικές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δη των ΑμεΑ. Η αλήθεια είναι πως  τα τελευταία χρόνια η οργανωτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος αύξησε και την παραγωγικότητα των τμημάτων του και την επισκεψιμότητα των ασφαλισμένων του. Με δεδομένο ότι οι 100 συνολικά εργαζόμενοί του εξυπηρετούσαν 500 ασφαλισμένους  κατ' ελάχιστο σε καθημερινή βάση φτάνοντας και τους 1.000 ανά περιόδους αιχμής, η αναζήτηση κτιρίου με μεγαλύτερους και ευρύχωρους γραφειακούς χώρους, είχε καταστεί επιτακτική ανάγκη.  
Στο νέο κτίριο το περιφερειακό υποκατάστημα θα λειτουργεί στον α΄ όροφο του εμπορικού κέντρου, σε 2.300 τ.μ. (έναντι 1.400 τμ. που καλύπτει σήμερα στο υπάρχον), στο υπόγειο του κτιρίου θα τοποθετηθεί το αρχειακό υλικό του, ενώ το ενοίκιο θα είναι κατά 30% φθηνότερο σε σχέση με το ισχύον. Παρενθετικά να σημειώσουμε πως η χρονική διάρκεια της μίσθωσης στο νέο κτίριο είναι 9 χρόνια και με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 3 έτη. ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass