Εκτός ΚΟΤ ένας στους τρεις καταναλωτές

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:20

Εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου πετάχτηκε ένας στους τρεις δικαιούχους λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» και με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών δικαιούχοι του ΚΟΤ, δηλαδή ευάλωτοι καταναλωτές που απολαμβάνουν φθηνότερο ρεύμα είναι περί τους 450.000, όταν στο τέλος του 2017 ενταγμένοι ήταν 693.487 οικιακοί καταναλωτές.
Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 240.000 με 250.000 νοικοκυριά δεν εμφανίζονται στο ΚΟΤ, πράγμα που σημαίνει ότι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις και το σύστημα τους απέρριψε λόγω μη εκπλήρωσης των εισοδηματικών και άλλων περιουσιακών κριτηρίων.
Σκοπός της παρέμβασης που έκανε πέρυσι το ΥΠΕΝ ήταν να ξεκαθαρίσει το μητρώο του ΚΟΤ και από στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και να εξοικονομηθούν δαπάνες από την επιδότηση των χαμηλών τιμολογίων. Χονδρικά, το συγκεκριμένο κονδύλι, το οποίο επωμίζονται οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως η ΔΕΗ που έχει το πλειοψηφικό μερίδιο στην αγορά, ανέρχεται ετησίως στα 60 με 70 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι με βάση τα νέα κριτήρια που αποφασίστηκαν, το ΚΟΤ διακρίνεται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη δεύτερη εκείνοι που έχουν συγκεκριμένα όρια ετήσιου συνολικού πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass