ΚΕΛΛΑΣ:

Ανταλλάξατε τις συντάξεις με τη «Βόρεια Μακεδονία»

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:45

«Ο Προϋπολογισμός δεν εισάγει τίποτα το αισιόδοξο και αποτελεί μία θεαματική επιστροφή στο παρελθόν. Η οικονομία μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε επισφαλή θέση και οι θυσίες των 8 ετών μνημονίων κινδυνεύουν να πάνε χαμένες, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική.

Είδα, εχθές, τον κ. Τσίπρα να εξανίσταται, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ωμά ότι ανταλλάξατε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών! Και είπατε ότι θα θέσετε το θέμα στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί στην ΕΕ; Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Κοτζιά; Παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Καμμένος δεν μίλησε για εκατομμύρια δολάρια, που διοχετεύονται στα Σκόπια μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών;»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τόσο για την Οικονομία, όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας: «Για να περάσουμε στην πραγματική οικονομία, και σε χειροπιαστά δεδομένα, καθότι προσπαθείτε να εμφανιστείτε ως -υπερασπιστές της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των ανέργων:

Το 2015 παραλάβατε τον φορολογικό συντελεστή των νομικών προσώπων στο 26% και τον πήγατε στο 29%. Και, 4 χρόνια μετά, τον μειώνετε στο 28%.

-Παραλάβατε τον ΦΠΑ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στο 13% και τον πήγατε στο 24%.

-Μειώσατε το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ στα 8.500 και από 1/1/2020 στα 5.600!

-Επιβάλατε φορολογία στον καπνό, τον καφέ, την μπύρα, το κρασί, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

-Σήμερα, ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία.

-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την εφορία ξεπερνούν τα 103 δισ. ευρώ.

-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες παραμένουν στα 2.6 δισ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να έχουν μηδενιστεί από τον Αύγουστο, σύμφωνα με δική σας δέσμευση.

-Χρειάστηκαν 100 δισ. ευρώ επιπλέον, και αυτό για να αντιληφθείτε τις δήθεν αυταπάτες σας και, βεβαίως, τα capital controls αποτελούν μοναδικό δείγμα οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον Δυτικό Κόσμο.  

Τους επενδυτές τους δαμάσατε, τους χορεύετε στο ταψί. Αυτό δεν λέγατε;

Για αυτό είμαστε εκτός αγορών, για αυτό τα spreads του 10ετούς ομολόγου είναι στα ύψη και για αυτό το Χρηματιστήριο είναι στα χαμηλότερα όλων των εποχών!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass