Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθελουσία έξοδος για 5.000 τραπεζοϋπαλλήλους

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 15:14

Έρχεται νέο κύμα µε προγράµµατα εθελουσίας εξόδου στις τράπεζες, το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο 2019, καθώς θα πρέπει να αποχωρήσουν τουλάχιστον 5.000 τραπεζοϋπάλληλοι.

Όπως είναι γνωστό, οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών αλλά και οι ευρωπαϊκές Αρχές εξακολουθούν να πιέζουν τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων να μειώσουν το λειτουργικό κόστος. Και αυτό σημαίνει αποχωρήσεις προσωπικού και κλείσιμο καταστημάτων.
Σύμφωνα µε τραπεζικές πηγές που επικαλείται το "Έθνος", η Πειραιώς και η Εθνική είναι εκείνες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μείωση προσωπικού, καθώς θα πρέπει να φύγουν περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι, ενώ από τις άλλες δύο συστημικές τράπεζες οι υπάλληλοι που θα αποχωρήσουν θα είναι λιγότεροι από 1.000 (και από τις δύο). Να σημειωθεί ότι προ ημερών ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας και 620 εργαζόμενοι (ο στόχος ήταν 500 αποχωρήσεις) έσπευσαν να πάρουν το ελκυστικό πακέτο παροχών. Η άλλη τράπεζα που αναμένεται να «τρέξει» πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου είναι η Πειραιώς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Πειραιώς θα πρέπει να αποχωρήσουν φέτος 2.000 άτοµα και µέχρι το τέλος του 2021 σχεδόν 5.000 άτοµα. Πολύ μικρότερες είναι οι ανάγκες για μείωση του προσωπικού στις τράπεζες Alpha και Eurobank, όπως και για κλείσιμο καταστημάτων.