Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταβάλλονται αύριο προνοιακά επιδόματα

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2019 17:17

Αύριο Παρασκευή θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που αφορούν στο δίμηνο Νοέμβριου-Δεκέμβριου 2018, όπως ανακοίνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Ο ΟΠΕΚΑ από 01-01-2019 είναι ο αρμόδιος φορέας που θα καταβάλλει εφεξής τις παροχές των επιδομάτων.

Από 1-1-2019 και εφεξής, αιτήσεις για τη χορήγηση προνοιακών αναπηρικών παροχών σε χρήμα, για τη συνέχιση καταβολής των επιδομάτων στους δικαιούχους που λήγει η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής, καθώς και αιτήσεις επιδείνωσης της κατάστασης των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποιούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ (οδός Φαρσάλων και Δ. Τσάτσου 2 Λάρισα) και των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Η αίτηση θα κατατίθεται στα Κέντρα Κοινότητας των Δήμων ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του αιτούντα (Διεύθυνση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικ. εξ Οικονόμων 8Α τηλ. 2410-680.242)- και στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι, των οποίων η γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής λήγει μέχρι 31-03-2019, θα ειδοποιηθούν εγγράφως για επανυποβολή του αιτήματος χορήγησης των παροχών από τον ΟΠΕΚΑ.

Σχετικά Άρθρα