Eρχονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 15% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 16:01

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Σταθάκη και του προέδρου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Προχθές ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων καθώς «δεν μπορεί να απορροφά άλλο τις επιβαρύνσεις, αλλά και προκειμένου να έχει μία επιτυχημένη έξοδο δανεισμού στις αγορές». 

Οι αναπροσαρμογές αναμένονται περί το δεύτερο με τρίτο τρίμηνο του έτους, αλλά αν πάρει ένα σαφές σινιάλο της κυβέρνησης, τότε θα μπορέσει να βγει στις αγορές τον επόμενο μήνα για να δανειστεί 250 με 300 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, ο ίδιος ο Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ψαλιδιστεί και η έκπτωση 15% που απολαμβάνουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες της, οι οποίοι και είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.
Χθες ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο Open TV τόνισε ότι «κατηγορηματικά, δεν θα αυξηθεί η τιμή του ρεύματος. Η τιμή έχει μειωθεί το ’17 και το ’18 βάσει Eurostat, λόγω ανταγωνισμού. Τώρα πια η ΔΕΗ έχει το 80% και το 20% οι ανταγωνιστές. Γι’ αυτόν τον λόγο έχει γίνει βελτίωση τιμών και η ΔΕΗ από την πλευρά της κάνει εκπτώσεις για να κρατάει το νοικοκυριό». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι στις υπόλοιπες χρεώσεις δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση: «Τα εμπορικά της ΔΕΗ όμως, δεν αφορούν στην κυβέρνηση. Δεν θα γίνουν αυξήσεις και προ διμήνου που έγινε η σχετική συζήτηση, το θέσαμε. Τα εμπορικά κομμάτια, αυτά που κάνει η ΔΕΗ με το 1 ευρώ στα τιμολόγια και τα λοιπά, είναι δικά τους θέματα, δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση. Όμως, το ρεύμα αφορά στην κυβέρνηση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει αύξηση» είπε ο κ. Σταθάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass