"Ξετινάζουν" κατασκευαστική για εικονικές συναλλαγές

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΥΕΔΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2019 22:00


Στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών αρχών του νομού, προκειμένου να εξακριβωθούν περιπτώσεις έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων με σκοπό την απόκρυψη φορολογητέας ύλης, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα κατασκευαστική εταιρεία της Λάρισας.

Εδώ και ένα μήνα η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλίας, που αντικατέστησε το ΣΔΟΕ, μετά από πληροφορίες και διασταυρώσεις οικονομικών συναλλαγών "ξεσκονίζει" τα φορολογικά στοιχεία, τα έγγραφα και τα παραστατικά  της τεχνικής εταιρείας, που εμφάνιζε τα τελευταία χρόνια δυσανάλογες οικονομικές συναλλαγές για το  εύρος και τη δυναμική της.  
Εν ολίγοις η τεχνική εταιρεία, παρουσίασε τζίρο πολύ μεγαλύτερο των δυνατοτήτων της, καθώς οι πωλήσεις και οι αγορές της δεν συνάδουν με την κεφαλαιακή της επάρκεια. Τέτοιες συναλλαγές, πολλές και μεγάλες, θέτουν πάντα σε συναγερμό τις ελεγκτικές αρχές καθώς αποτελούν ένδειξη διακίνησης ανύπαρκτων συναλλαγών, που αποβλέπουν στη φοροδιαφυγή.  Οι πρώτες ενδείξεις διακίνησης εικονικών τιμολογίων, που φέρεται να ξεπερνούν σε αξία τα 10 εκ. ευρώ, υπήρξαν τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα οι ελεγκτικές αρχές να έχουν κάνει "φύλλο και φτερό" όλες τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια εκδότες και δεκάδες λήπτες των τιμολογίων, αν τις είχαν καταχωρήσει σε βιβλία και αν είχαν υποβάλει  ακριβείς φορολογικές δηλώσεις. Η όλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΥΕΔΔΕ να μη είναι σε θέση να προβεί σε αποκαλύψεις αν δεν ολοκληρωθεί ο φορολογικός έλεγχος και δεν στοιχειοθετηθεί η διάπραξη οικονομικού εγκλήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ  
 
 
 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass