Κάθε ώρα 19 κατασχέσεις…

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 15:04
Απλήρωτους φόρους 1,2 δισ. άφησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο Απλήρωτους φόρους 1,2 δισ. άφησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο

Απλήρωτους φόρους ύψους 1,2 δισ. ευρώ άφησαν στην εφορία τον περασμένο Δεκέμβριο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανεβάζοντας τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2018 στα 10,943 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό, 9,148 δις. ευρώ είναι φορολογικές οφειλές. Έτσι, συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη κατέρριψαν ένα ακόμα ρεκόρ και εκτινάχθηκαν στα 104,365 δις. ευρώ. Ωστόσο, από αυτά τα χρέη αυτά, 18,109 δις ευρώ έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτα είσπραξης, αφήνοντας ένα «καθαρό» με πιθανότητες είσπραξης χρέος ύψους 86,256 δις ευρώ.

Είναι φανερό ότι παρά τις διακηρύξεις περί τέλους της κρίσης και των μνημονίων, τα ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία που τους πνίγει. Μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κατάφερε πέρυσι να βάλει στο ταμείο της το ποσό των 5,554 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ:

- 4.064.750 φορολογούμενοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία.

- 1.821.739 οφειλέτες απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα

- 1.186.438 έχουν βιώσει τον εφιάλτη των κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

 Στο μεταξύ με 19 κατασχέσεις την ώρα απαντά η εφορία στην αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το 2018 καταγράφεται ρεκόρ εισπράξεων από κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών αλλά και από τις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα στον κρατικό κορβανά να εισέλθουν περισσότερα από 5,55 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2014 οι εισπράξεις από τις κατασχέσεις ανέρχονταν στα 3,67 δισ. ευρώ. H πολιτική των υψηλών φορολογικών συντελεστών που συνοδεύονται από έκτακτες φορολογίες όπως η εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και ο εξωπραγματικός ΕΝΦΙΑ, οδήγησε τα νοικοκυριά σε δεινή θέση, αφήνοντας απλήρωτους φόρους 9,1 δισ. ευρώ το 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass