Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάλι χωρίς εκκαθαριστικά θα καταβληθούν οι συντάξεις

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:12

Από την ερχόμενη Δευτέρα 18 έως και τις 25 Μαρτίου θα καταβληθούν 172.000 επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Λίγες ημέρες αργότερα, από την Πέμπτη 28 Μαρτίου, θα αρχίσει η πληρωμή των συντάξεων, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Απριλίου. Όπως όλα δείχνουν, ακόμη μία φορά δεν θα δοθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με την ανάλυση του επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων, βάσει του «ν. Κατρούγκαλου», στους περίπου 2.650.000 συνταξιούχους.
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Θα πληρωθούν 17.000 διατροφικά επιδόματα, 2.000 επιδόματα στεγαστικής συνδρομής, 9.000 βοηθήματα ομογενών και προσφύγων και 144.000 αναπηρικά. Μετά την καταβολή για το δίμηνο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, από την επόμενη πληρωμή τα επιδόματα θα αποδίδονται κάθε μήνα σε σταθερή ημερομηνία (θα καθοριστεί από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΑ). Σημειώνεται πως από τις 12 Μαρτίου 2019, οι αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα υποβάλλονται αποκλειστικά στα Κέντρα Κοινότητας.
Εξάλλου από την Πέμπτη 28 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Απριλίου, ανά Ταμείο, ως εξής:
* Από το Δημόσιο, το  τ. ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβληθούν οι συντάξεις στις 28 Μαρτίου.
* Από τον τ. ΟΑΕΕ και τον τ. ΟΓΑ θα πληρωθούν οι συντάξεις την 1η Απριλίου.
Τα υπόλοιπα Ταμεία θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Από το ΕΤΕΑΕΠ οι επικουρικές θα δοθούν στις 2 Απριλίου.