Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνονται οι έλεγχοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:00
Από την επίσκεψη της υφυπουργού Οικονομικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Από την επίσκεψη της υφυπουργού Οικονομικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας

Σειρά συναντήσεων με στελέχη της φορολογικής διοίκησης του νομού είχαν χθες από το μεσημέρι η κα Παπανάτσιου και ο κ. Πιτσιλής με την ευκαιρία της εκδήλωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Η υφυπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδς (πρώην Κτηματική), ενώ με τον διοικητή της ΑΑΔΕ επισκέφθηκαν τη διεύθυνση ΥΕΔΔΕ Θεσσαλίας, όπου συζήτησαν υπηρεσιακά θέματα με τον προϊστάμενο Πασχάλη Τζιαστούδη, το Τελωνείο και την Εφορία Λάρισας.

Στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία παρουσία του φορολογικού περιφερειάρχη Νικ. Τυροβούζη, του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Γιώργ. Εμμανουήλ, του υποδιευθυντή Χρ. Παύλου, της προϊσταμένης του γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων Θεσσαλίας Οικονομικής Επιθεωρήτριας κας Χαρίκλειας Κουραμά και του Οικονομικού Επιθεωρητή Ηλ. Μπανιά, ενημερώθηκαν για την πορεία εσόδων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και τους κάλεσαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Ειδικότερα τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σε υποθέσεις που πληρούν κριτήρια υψηλής παραβατικότητας και τους ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της ΑΑΔΕ για το 2019 θα γίνουν δύο μεγάλες αλλαγές για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Η πρώτη αφορά στην οργανωτική αλλαγή της διεύθυνσης ελέγχων για την καλύτερη στόχευση και εντοπισμό των υποθέσεων υψηλής παραβατικότητας, η δε δεύτερη αφορά σε τελωνειακούς ελέγχους από κινητές ομάδες.
ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Εξάλλου πριν από την έναρξη της εκδήλωσης η υφυπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής επισκέφθηκε τα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΕΕ Κων. Κόλλια, τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του ΟΕΕ και τη διοίκηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ν. Λάρισας.
Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν στην κατοχύρωση του επαγγέλματος του οικονομολόγου καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.  
Γ.Ν.

Gallery άρθρου