"Μποναμάς" σε συνταξιούχους εργαζόμενους και ανέργους…

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ… ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 15:04

Πληρωμές προς εκατομμύρια πολίτες, συνταξιούχους αλλά και δικαιούχους επιδομάτων, με στόχο την τόνωση της αγοράς ενόψει του Πάσχα αλλά και με έντονο... προεκλογικό άρωμα, λόγω των διπλών εκλογών του Μαΐου, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και οι κοινωνικές του υπηρεσίες.

Την αρχή θα κάνει ο ΟΑΕΔ καθώς την τρέχουσα εβδομάδα θα ξεκινήσει την προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας και του δώρου Πάσχα στους ανέργους. Συγκεκριμένα την ερχόμνεη Πέμπτη 18 Απριλίου θα καταβάλλει το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Την ίδια επίσης ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 18/4 μέχρι και 5/5.

Ο ΕΦΚΑ από την πλευρά του θα ξεκινήσει νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία τις πληρωμές προς τους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου. Μία μέρα νωρίτερα την Μ.Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Όλα τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα πληρώσουν τη Μ. Τετάρτη Εξάλλου οι επικουρικές συντάξεις, θα καταβληθούν τη Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου.

Πριν από το Πάσχα, όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχεδιάζει την καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους των προγραμμάτων του. Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και έως τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου.

Επίσης πιθανότατα έως την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί για πρώτη φορά και το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου. Οι εγκεκριμένες αιτήσεις αντιστοιχούν σε επίδομα συνολικού μηνιαίου κόστους 25,3 εκατ. ευρώ και αφορούν 554.665 άτομα (δικαιούχους και μέλη των οικογενειών). Στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος, θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση που έχει εγκριθεί εντός του Μαρτίου. Θα λάβουν μάλιστα και αναδρομικά ποσά, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Την ίδια μέρα και σίγουρα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ για τις ίδιες ημέρες σχεδιάζεται η πληρωμή των αναπηρικών, διατροφικών και λοιπών προνοιακών επιδομάτων (στεγαστικής συνδρομής και ομογενών) και μάλιστα αναδρομικά για τους μήνες έως και τον Απρίλιο. Πριν από το Πάσχα θα καταβληθούν άλλωστε και οι συντάξεις και τα επιδόματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Επίσης για τη Μεγάλη Εβδομάδα ο ΟΠΕΚΑ σχεδιάζει μία εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού, αντιμετωπίζοντας αστοχίες της πρώτης πληρωμής για περιορισμένο όμως πλήθος δικαιούχων.

Τέλος να σημειώσουμε πως βάσει της εργατικής νομοθεσίας, έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να λάβουν το δώρο Πάσχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass