Εως τη Μ. Τετάρτη το Δώρο του Πάσχα

«ΜΠΑΡΑΖ» ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:26

Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δώρα εορτών, σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2019 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2019 μέχρι 30-04-2019. Βάση υπολογισμού του Δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας, πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Πάσχα και, ως εκ τούτου, παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων ή στον τηλεφωνικό αριθμό 15512, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο Δώρο Πάσχα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

 Όμως το δώρο δεν είναι ο μοναδικός "μποναμάς" που θα δοθεί τη Μ. Εβδομάδα καθώς λόγω του Πάσχα θα πληρωθούν νωρίτερα συντάξεις, επιδόματα και βοηθήματα σε εκατομμύρια πολίτες…   

Ειδικότερα το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου. Μία μέρα νωρίτερα την Μ. Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ. Όλα τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας καθώς και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα πληρώσουν τη Μ. Τετάρτη Εξάλλου οι επικουρικές συντάξεις, θα καταβληθούν τη Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου.

Επίσης τη Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης, το ΚΕΑ Μαρτίου, οι συντάξεις και τα επιδόματα Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass