Ερχεται το e-λογιστήριο

Η ΑΑΔΕ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:46

Τέλος στα χάρτινα τιμολόγια και στα χειρόγραφα βιβλία μπαίνει σε λίγες μέρες καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πρόκειται να προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή του σχεδίου για το «ηλεκτρονικό λογιστήριο»

Όπως μάλιστα ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής στο 15o Athens Tax Forum που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μετά το Πάσχα θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων και θα υπάρξει ιεράρχηση μεγαλοοφειλετών από 1,5 εκ. και άνω.

Να θυμίσουμε επίσης πως στηνέκθεση που κοινοποίησε τον περασμένο μήνα η ΑΑΔΕ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο «ηλεκτρονικό λογιστήριο», μέτρο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις σχέσεις των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με τις εφορίες. Περισσότεροι από 1 εκατ. μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα θα απαλλαγούν από χρονοβόρες υποχρεώσεις όπως της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, ενώ τα βιβλία των επιχειρήσεων γίνονται ηλεκτρονικά, που σημαίνει ότι τελειώνουν και οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ ηλεκτρονικά θα είναι και τα τιμολόγια αντικαθιστώντας τα σημερινά χάρτινα.

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Το «ηλεκτρονικό λογιστήριο», που έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στις συναλλαγές των επαγγελματιών και επιχειρήσεων θα λειτουργεί πάνω σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων, θα εμφανίζεται ταυτόχρονα, τόσο στον υπολογιστή του επιτηδευματία, όσο και στο Τaxisnet. Η εφαρμογή θα περιέχει: ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται λεπτομερώς όλα τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών, ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται αναλυτικά οι δαπάνες της επιχείρησης και ειδική φόρμα με στήλες όπου θα εμφανίζεται το άθροισμα εσόδων και δαπανών, για κάθε ημέρα, καθώς και για κάθε μήνα, για το τρίμηνο και για το σύνολο του έτους ή της χρήσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass