Δίνει και παίρνει «Δώρα» η αγορά

Σημαντική κίνηση χθες και αισιοδοξία για τις επόμενες ημέρες *Ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 15:05

Μια από τις καλύτερες ημέρες για την αγορά της Λάρισας εκτιμάται με πρόχειρους υπολογισμούς πως ήταν η χθεσινή «Κυριακή των Βαΐων», καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που επέλεξαν να κάνουν τις καθιερωμένες εορταστικές αγορές σε διάφορα είδη.

Σ’ αυτό συνέβαλαν αρκετά θετικά και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες με τους καταναλωτές να συνδυάζουν τις αγορές τους με μια βόλτα, έναν καφέ και φαγητό.

Από χθες, εν τω μεταξύ, τέθηκε σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Λάρισας, καθώς άρχισε η διευρυμένη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων. Όλοι γνωρίζουνε ωστόσο πως αν και μικρής διάρκειας, η πασχαλινή αγορά έχει ξεχωριστή δυναμική αφού διατίθενται ικανοποιητικά ποσά για τις ανάγκες των δώρων για τα… κουμπαρούλια. Για τους έμπορους αποτέλεσε μια τονωτική ένεση.

Η αγορά χθες ήταν ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το ωράριο αυτό ίσχυε για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ έμειναν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ.

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ

Το προτεινόμενο πασχαλινό ωράριο όπως αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας είναι το εξής:

Σήμερα Μ. Δευτέρα (22/4) 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Αύριο Μ. Τρίτη (23/4) 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μ. Τετάρτη (24/4) 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μ. Πέμπτη (25/4) 09:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00

Μ. Παρασκευή (26/4) 13:00 – 19:00

Μ. Σάββατο (27/4) 09:00 – 15:00

Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα είναι κλειστά και την Τρίτη (30/4) θα επαναλειτουργήσουν με το ισχύον ωράριο. Την Τετάρτη 1η Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

*Εξάλλου διευρυμένο θα είναι και το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των επιχειρήσεων – μελών (αλυσίδες, πολυκαταστήματα, Σ/Μ κ.ά.) του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) για το Πάσχα.

Το ωράριό τους είναι το εξής:

Από σήμερα Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη 9:00 – 21:00

Μ. Παρασκευή 13:00 – 21:00

Μ. Σαββάτο 9:00 – 20:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα των μελών του θα παραμείνουν κλειστά.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή του στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής εκφράζει με ανακοίνωσή του ο τοπικός Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται σ’ αυτήν:

«Από σήμερα 21 Απρίλη, αρχίζει ξανά μία περίοδος για εμάς τους εργαζόμενους στο εμπόριο πάρα πολύ δύσκολη, καθώς με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 και 5/5, με το εορταστικό ωράριο, αλλά και με την περίοδο που ακολουθεί Μάιο έως Οκτώβριο, την εκπτωτική περίοδο και όλα αυτά, μας σμπαραλιάζουν το ωράριο και τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς των εμποροϋπαλλήλων έχει χτυπήσει κόκκινο. Δουλειά τις Κυριακές, σπαστά ωράρια, 6ήμερα χωρίς ρεπό, 10ωρα - 12ωρα, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση, 2μηνες - 3μηνες συμβάσεις, είναι όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πάρουν θέση στον αγώνα, να οργανωθούν στο σωματείο τους και μαζί να αντιπαλέψουμε αυτή την κατάσταση, με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι για τις ανάγκες των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών.

Διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα, Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass