Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με την καταβολή του Ιουλίου οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 15:15

Με την καταβολή του Ιουλίου θα «περάσουν» οι αυξήσεις στις νέες συντάξεις χηρείας. Πρόκειται για αυξήσεις τόσο στη βάση υπολογισμού, όσο και στο ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων χηρείας που εκδόθηκαν για θανάτους συνταξιούχων που συντελέστηκαν μετά την 12η Μαΐου 2016. Οι μεταβολές αυτές στον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων χηρείας οδηγούν σε αύξηση έως 40% (ή και παραπάνω σε ορισμένες περιπτώσεις) στο καταβαλλόμενο ποσό τους.


Στις συντάξεις Ιουλίου, θα «περάσουν» οι προβλεπόμενες αυξήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα δοθούν αναδρομικά και οι αυξήσεις που έπρεπε να δοθούν με τις συντάξεις Ιουνίου. Συνεπώς οι δικαιούχοι των νέων συντάξεων χηρείας θα δουν στους λογαριασμούς τους διπλά αυξημένο το ποσό το οποίο αναμένουν.
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Στο μεταξύ νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου λόγω εκλογών και για την ακρίβεια οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν ακριβώς δύο ημέρες πριν τις κάλπες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρωθούν αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου 2019. Στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, την Τρίτη 28 Μαΐου 2019. Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου ημέρα Τρίτη.
ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Εξάλλου η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες ότι, οι εισφορές Απριλίου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Παρασκευή 31.5.2019. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018 για φορολογική χρήση στον ατομικό λογαριασμό των ασφαλισμένων και στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που τηρούνται στον ιστότοπο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) www.efka.gov.gr, στον σύνδεσμο «Βεβαίωση εισφορών για φορολογική χρήση» —-> «Βεβαιώσεις ΕΦΚΑ».