Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγωγική προώθηση τοπικών προϊόντων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:12

To Eπιμελητήριο Λάρισας με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου "Enterprise Greece" διοργανώνει αύριο το 4ο πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεων που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Imperial (από 9.30 πμ – 4.30 μμ) εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση του Αγροδιατροφικού κλάδου με σκοπό την προβολή προϊόντων ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών καθώς και τη καθιέρωση της Ελλάδας ως χώρα παραγωγής υψηλής ποιότητας προϊόντων, κάτι το οποίο καταγράφεται και στην ρεκόρ αύξηση των εξαγωγών για άλλη μία χρονιά.

Στη διάρκειά του 20 ελληνικές εταιρείες του κλάδου, που δήλωσαν συμμετοχή θα συναντηθούν με συνολικά 22 αγοραστές από ΗΠΑ, Κίνα, Κορέα, Καναδά, Ευρώπη, ΗΑΕ, Αίγυπτο που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στον υποκλάδο των τυροκομικών προϊόντων και σηματοδοτεί την έναρξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προβολής και προώθησης των Γαλακτοκομικών – Τυροκομικών προϊόντων της χώρας. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων των Πρεσβειών της Ελλάδας, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου να πραγματοποιήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με τους συμμετέχοντες αγοραστές, εκπροσώπους δικτύων διανομής και αλυσίδων λιανεμπορίου, να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας καθώς επίσης να ενημερωθούν για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς-στόχος.