Απέχουν τα ΚΕΠ από την έκδοση ΑΜΚΑ

ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 16:22

Σε αποχή διαρκείας από τη διαδικασία έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ με εξαίρεση την απόδοση ΑΜΚΑ σε νεογέννητα βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ της χώρας. Με την συγκεκριμένη κινητοποίηση, η οποία προκηρύχτηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, οι εργαζόμενοι ζητούν:

 * Απαντήσεις από το Υπ. Εργασίας στα ερωτήματα που έχουν τεθεί από οργανικές μονάδες ΚΕΠ και που αφορούν στην απόδοση ΑΜΚΑ.

* Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο απόδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, σύσταση και λειτουργία γραφείων ΑΜΚΑ σε όλα τα κατά τόπους καταστήματα τομέων του ΕΦΚΑ, κεντρικά και περιφερειακά και εκπαιδευτικό πρόγραμμα επί των διαδικασιών ΑΜΚΑ για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ και των γραφείων ΑΜΚΑ του ΕΦΚΑ.

Όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση "τα ζητήματα ΑΜΚΑ απαιτούν τάχιστα λύσεις για την εκ νέου ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας για την οποία έχουν συναρμοδιότητα τα ΚΕΠ. Η έλλειψη επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου και εγκυκλίων οδηγιών για την απόδοση ΑΜΚΑ δυσχεραίνει σημαντικά και σε πολλές περιπτώσεις καθιστά ανέφικτη την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Μέχρι να δοθούν οι απαντήσεις και οι λύσεις που ζητάμε επί σειρά ετών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Γραφεία ΑΜΚΑ του καθ’ ύλην αρμόδιου ΕΦΚΑ, τον οποίο εποπτεύει το Υπ. Εργασίας".

Σημειώνεται πως τα γραφεία ΑΜΚΑ στη Λάρισα τα οποία έχουν υποχρέωση να λειτουργούν είναι:

* ΕΦΚΑ: ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 60-62 & ΑΓΧΙΑΛΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

* ΕΦΚΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΕ): ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΥ 1 – 3

* ΕΦΚΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΓΑ): ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΟΥ

Οπότε για την μεταβολή ΑΜΚΑ και έκδοση ΑΜΚΑ ενηλίκων όσο διαρκεί η αποχή των ΚΕΠ θα πρέπει κανονικά οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα εν λόγω γραφεία τα οποία για κάποιο λόγο δεν λειτουργούσαν και τους έστελναν στα ΚΕΠ. Άλλωστε υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που έστειλε προχθές το Υπ. Εργασίας, καθορίζει τη διαδικασία για την απόδοση ΑΜΚΑ ορίζοντας τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης οι οποίοι βάσει του άρθρου 51 του Ν4387/2016 (ΦΕΚ Α/85/12-5-2016) εντάχθηκαν αυτοδίκαια στον ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι οι Φ.Κ.Α. και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, "θα λειτουργούν γραφεία ΑΜΚΑ, τα οποία θα πραγματοποιούν τη διαδικασία απογραφής παράλληλα με τα ΚΕΠ. Ως εκ τούτου, τα γραφεία ΑΜΚΑ του ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους, για θέματα που άπτονται της διαδικασίας απόδοσης, μεταβολής ή επικαιροποίησης των στοιχείων τους".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass