Ενισχύσεις από 50% έως 65% σε αγροτικό και τουριστικό τομέα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER ΣΤΟN Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 15:00
Από τη χθεσινή ενημερωτική ημερίδα της ΑΕΝΟΛ που υλοποιεί το τοπικό πρόγραμμα Από τη χθεσινή ενημερωτική ημερίδα της ΑΕΝΟΛ που υλοποιεί το τοπικό πρόγραμμα

Μια συνολική εικόνα του προγράμματος CLLD/LEADER που στοχεύει στην ανάπτυξη της οικονομίας του αγροτικού χώρου, για τους δικαιούχους και ωφελούμενους, τις προϋποθέσεις ένταξης και τα ποσοστά ενίσχυσης έδωσε χθες σε ενδιαφερόμενους η Αναπτυξιακή Εταιρεία ν. Λάρισας.


 Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και το Επιμελητήριο, η διευθύντρια της εταιρίας ΑΕΝΟΛ, η οποία υλοποιεί το συγκεκριμένο τοπικό πρόγραμμα για τη Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Σεβαστή Μπασδέκη, αποσαφήνισε βασικά σημεία της δράσης που δίνει όπως τόνισε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να σχεδιάσουν και να επιλέξουν οι ίδιες τον τρόπο και τη “διαδρομή” ανάπτυξή τους, ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή και τους στόχους του, εξήγησε τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων και έδωσε διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης.  
Το πρόγραμμα, ως ελέχθη, συνολικού προϋπολογισμού 11.269.315 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 8.100.000 ευρώ εφαρμόζεται στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, εξαιρουμένης της Δ.Κ. Λάρισας.
Η 1η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD 2014-2020, Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020, είναι ενεργή καθώς ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στήριξης την 5/8/2019. Μέσω του προγράμματος ενισχύεται η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στους ακόλουθους τομείς:   
* Επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων
* Ενίσχυση επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού (καταλύματα, χώροι εστίασης και αναψυχής, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κλπ)  
* Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίου
* Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, κλπ)
* Επιχειρήσεις επεξεργασίας δασικών προϊόντων
* Επενδύσεις Οικοτεχνίας και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων
* Υλοποίηση δράσεων μεταφοράς γνώσεων και συνεργασιών
Η δημόσια δαπάνη της τρέχουσας πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος των 4,05 εκατ. ευρώ περίπου, με δυνατότητα και προοπτική αύξησης. Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται, ανάλογα με τη υποδράση και το καθεστώς ενίσχυσης, από 50% έως 65% .
Να σημειώσουμε πως αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Α.Ε.ΝΟ.Λ, στην Ελασσόνα (
(Βλαχοδήμου 1) με υπεύθυνους πληροφόρησης τους Μπασδέκη Σεβαστή και Γ. Μουκίδη τηλ. 24930-24222, e-mail: anelkis@otenet.gr) και στη Λάρισα (Πανός 13) με υπεύθυνες τις Αθηνά Χαρταλάμη και Ιωάννα Παπαγεωργίου, τηλ. 2410-284824.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass