Αλλαγές στον ν. Κατρούγκαλου

ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2019 15:41

Για αλλαγές στο ν. Κατρούγκαλου έκανε λόγο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης το Ασφαλιστικό είναι ένα αρκετά δύσκολο χαρτοφυλάκιο.

Ξεκινώντας ανέφερε πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στον νόμο Κατρούγκαλου, προς μια αναλογικότερη απόδοση συντάξεων, παράλληλα με την επίτευξη της μείωσης των εισφορών, μέτρα που αποτελούν βασικό μέρος του πακέτου ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.
Εν συνεχεία, ο Υφυπουργός ανέφερε πως η ψηφιακή και άμεση έκδοση των συντάξεων, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο ίδιος, στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά, αυτόματα και αυθημερόν. Επιπλέον, σημείωσε πως υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες συντάξεων που δεν εκδίδονται εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων εγκυκλίων και αυτή η κατάσταση είναι κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει άμεσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass