Πώς θα λειτουργήσει η αγορά της Λάρισας το Σαββατοκύριακο

ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2019 22:01

Σε ένα ακόμη «κρας τεστ» με διακύβευμα την εύρυθμη λειτουργίας της, θα υποβληθεί το τρέχον Σαββατοκύριακο η εμπορική αγορά της Λάρισας. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία των εμπόρων θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δίλημμα αν θα πρέπει να λειτουργήσει τα καταστήματά της για να μην μονοπωλήσουν τους καταναλωτές οι διεθνείς και εγχώριες αλυσίδες της περιοχής.


Θυμίζουμε πως σήμερα είναι το δεύτερο Σάββατο που τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, σύμφωνα με σχετική απόφαση γενικής συνέλευσης και στο πλαίσιο της πενθήμερης καλοκαιρινής λειτουργίας, θα έχουν τα καταστήματά τους κλειστά. Ωστόσο αύριο Κυριακή, πρώτη των εκπτώσεων, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Ανεπίσημα η διοίκηση του ΕΣΛ μέσω της «Ε» είχε αφήσει να εννοηθεί πως ούτε και φέτος προτίθεται να προτείνει στα μέλη του να ανοίξουν επειδή θεωρεί οξύμωρο το γεγονός να είναι σήμερα Σάββατο κλειστά και την επομένη ανοικτά. Επισήμως όμως δεν πήρε θέση, σχετική ανακοίνωση μέχρι χθες δεν υπήρξε, δείγμα του προβληματισμού που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα του εμπορικού κόσμου της πόλης για το αν πραγματικά πρέπει να μείνουν κλειστοί και τις δύο ημέρες.
Επί της ουσίας και με δεδομένο ότι τα μέλη του ΣΕΛΠΕ, πολυκαταστήματα και αλυσίδες θα είναι το Σαββατοκύριακο ανοικτά, θεωρείται βέβαιο πως τα περισσότερα εμπορικά της πόλης θα είναι ανοικτά τόσο σήμερα όσο και αύριο για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές στα εκπτωτικά τους ψώνια.
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass