Αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2019 15:35

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν χθες εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ -Κίνας θα χαλαρώσουν και ελπίδων ότι οι μεγάλες οικονομίες θα λάβουν μέτρα στήριξης για να αποφύγουν μία ενδεχόμενη οικονομική ύφεση που θα έπληττε τη ζήτηση πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ σημείωνε άνοδο 25 σεντς στα 59,99 δολάρια το βαρέλι στις 12.04 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αυξανόταν 19 σεντς στα 56,40 δολάρια. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν παράταση της προθεσμίας για την αγορά από την κινεζική εταιρεία Huawei Technologies εξαρτημάτων από αμερικανικές εταιρείες, στέλνοντας σήμα μίας ελαφριάς χαλάρωσης της εμπορικής σύγκρουσης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Οι φόβοι ενός πλήρους εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας έχουν επηρεάσει αρνητικά το κλίμα τους τελευταίους μήνες. Το ράλι των αγορών μετοχών σε όλο τον κόσμο, λόγω των αυξανόμενων προσδοκιών ότι οι μεγάλες οικονομίες θα λάβουν μέτρα κατά της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, στήριξε επίσης τις τιμές του αργού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass