Επαναφορά στην κανονικότητα με την εργασία

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 7ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2019 16:30

«Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει όσο η νέα μορφή επιχειρηματικότητας είναι η «βιομηχανία» ελληνικής φοροαποφυγής στη Βουλγαρία.

Αυτό είναι ένα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα, που απαγορεύει να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα. Η κοινωνία μας σήμερα χρειάζεται εργασία και χαίρομαι που η δημιουργία θέσεων εργασίας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το βήμα του 7ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα.

Ο κ. Αγοραστός κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ριζικές, άμεσες, ολοκληρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και πρέπει να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα για να μην υπάρξει μεταρρυθμιστική κόπωση. Ειδικά στην Ελλάδα» σημείωσε ο περιφερειάρχης, «ελλοχεύει ο κίνδυνος της χρονικής ασυνέπειας λόγω της μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής ανομοιογένειας αλλά και της χαμηλής ποιότητας κοινωνικού κεφαλαίου».

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός ζήτησε από την κυβέρνηση να εμπιστευτεί την τοπική αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εμπιστευτείτε την αυτοδιοίκηση, εμπιστευτείτε τις περιφέρειες. Γιατί οι περιφέρειες υπήρξαν μια ουσιαστική μεταρρύθμιση. Οι περιφέρειες απέδειξαν στα χρόνια της κρίσης ότι αποτελούν ένα σταθερό πυλώνα συνεργασίας και συνέργειας. Φέρνοντας την ενότητα και τη δημιουργία στην κοινωνία. Οι περιφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι από όπου και αν προέρχονταν είχαν ένα κοινό εθνικό στόχο, την προκοπή του τόπου. Δίνοντας παράλληλα λύσεις σε μεγάλα και μικρά προβλήματα των συμπολιτών μας που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Εμπιστευτείτε τις περιφέρειες. Είμαστε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την κοινωνία. Ακούστε τα μηνύματα που μεταφέρουμε και θα νιώσετε τις επιθυμίες των πολιτών. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να διοικείται από ένα τετράγωνο πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Εμπιστευτείτε τις περιφέρειες καθώς καμία περιφέρεια δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ. Στη Θεσσαλία έχουμε το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο, το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο. Σε μοναδικότητα είναι ισάξιο του Παρθενώνα. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από συνεργασίες και συνέργειες το αναδείξαμε, ο κόσμος «διψάει» για να έρθει να το επισκεφτεί. Χρειάστηκαν όμως έξι ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσουμε το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιοποίησή του» επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Στο σημείο αυτό η ομιλία του κ. Αγοραστού διεκόπη από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε ότι εντός του επόμενου μηνός αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα υποβρύχια μουσεία. Παράλληλα ο κ. Αγοραστός, ζήτησε να σταματήσει «η μετρολογία των μνημονίων και ο μεσσιανισμός».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass