Θετικό πρόσημο εξαγωγών σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία

ΣΤΑΣΙΜΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΕΕ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2019 16:05

Θετική πορεία εμφάνισαν οι εξαγωγές και οι λιανικές πωλήσεις του κλάδου ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ αντίθετα πτωτική ήταν η πορεία της παραγωγής και της απασχόλησης συμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ.


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), η παραγωγή στην ενωμένη Ευρώπη συνέχισε την πτωτική πορεία του 2018 και στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης, με αποτέλεσμα να καταγραφεί μείωση 1,6% στην κλωστοϋφαντουργία και 4,9% στην ένδυση. Η δε απασχόληση κατέγραψε μείωση 2% στην κλωστοϋφαντουργία και 1,8% στην ένδυση. Ο κύκλος εργασιών τόσο στην κλωστοϋφαντουργία, όσο και στην ένδυση παρέμεινε στάσιμος. Οι λιανικές πωλήσεις προς την ευρωπαϊκή ένωση κατέγραψαν αύξηση 0,9% στο πρώτο εξάμηνο, έναντι μείωσης 0,4% το 2018. Η αύξηση προήλθε λόγω της ανάπτυξης της Ευρωζώνης. Ιδιαίτερα θετική ήταν η πορεία των εξαγωγών, με αύξηση 10,3% στην ένδυση και 2,9% στην κλωστοϋφαντουργία.
Σε απόλυτα νούμερα η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 13,9 δισ. ευρώ στην ένδυση και σε 12,1 δισ. ευρώ στην κλωστοϋφαντουργία. Παράλληλα, η αύξηση των λιανικών πωλήσεων επηρέασε θετικά και τις εισαγωγές. Στην ένδυση οι εισαγωγές του πρώτου εξαμήνου ανήλθαν σε 40,9 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,7%, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία έφτασαν στα 16,2 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass