Ερχεται προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης

ΑΠΟ 1,05 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2019 15:12

Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και με προκαταβολή, αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγηθεί στα νοικοκυριά για τη χειμερινή περίοδο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης πρόσθετων θετικών μέτρων φέτος, όπως και το 2020 αν υπερκαλύπτεται ο στόχος για το πλεόνασμα.

Για το 2020 αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μέτρα όπως η προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.
«Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή» δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα και η προκαταβολή θα δοθεί ανάλογα με τη ζώνη.
Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και επιλογή του πρωθυπουργού είναι να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Δύο σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου: Το ένα προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 20%, από το 0,16 στο 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου, και το άλλο αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από το 0,16 στο 0,20 ευρώ ανά λίτρο.
Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, οικογένεια με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ τόσο κατά το έτος 2017 όσο και κατά το έτος 2018, η οποία κατοικεί σε σπίτι 90 τ.μ. σε περιοχή του νομού Ιωαννίνων και η οποία έλαβε την προηγούμενη χειμερινή περίοδο επίδομα θέρμανσης συνολικού ύψους 360 ευρώ: Eάν υιοθετηθεί το σενάριο για αύξηση του βασικού ποσού του επιδόματος κατά 20%, θα λάβει για τη νέα χειμερινή περίοδο συνολικό ποσό επιδόματος 432 ευρώ, εάν αποφασιστεί αύξηση του βασικού ποσού επιδόματος κατά 25%, θα λάβει για τη νέα χειμερινή περίοδο 450 ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Υπουργείο Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, προκειμένου να επανέλθει στα επίπεδα προ του 2011.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι περί τα 9,5 – 10 λεπτά χαμηλότερη από την τιμή εκκίνησης του 2018 (από 1,145 στο 1,05 ευρώ/λίτρο).
Ως προς αυτό, οι καταναλωτές θα έχουν μια ωφέλεια περί τα 95-100 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass