Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέχουν από την ηλεκτρονική αξιολόγηση οι εφοριακοί

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 20:12

Οι εφοριακοί συνεχίζουν να «γυρνούν την πλάτη» στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησής τους που έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η πλειοψηφία απέχει από τη διαδικασία και μέχρι στιγμής μόνο οι διευθυντές έχουν ενταχθεί στη διαδικασία, ενώ η Ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) έχει καλέσει τον κλάδο σε αποχή καθώς βλέπει ότι πίσω από τη διαδικασία αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια κρύβεται το σχέδιο καθιέρωσης ατομικού μισθού. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, "η κυκλική 360 μοιρών αξιολόγηση, το μόνο που θα επιφέρει είναι η ανθρωποφαγία και οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας". Όπως επισημαίνουν οι εφοριακοί στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ατομικούς στόχους θα μετατραπούν σε «κυνηγούς κεφαλών» με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες.
Να σημειωθεί ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στην προσπάθειά του να πείσει τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί εφορίες, μεταξύ των οποίων και τη Λάρισα, για να ενημερώσει ο ίδιος τους εργαζομένους για την αξιολόγηση, να συζητήσει μαζί τους και κυρίως να τους ξεκαθαρίσει ότι κανένας υπάλληλος δεν κινδυνεύει με απόλυση στην περίπτωση που αξιολογηθεί με χαμηλό βαθμό.