Αλλάζουν τα δεδομένα για τις εκλογές στο Ο.Ε. Θεσσαλίας

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ - ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 22:01

Νέα δεδομένα, που αλλάζουν τις ισορροπίες στη διεκδίκηση της 7μελούς τοπικής διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και που ανατρέπουν τους συσχετισμούς δυνάμεων στην εκλογή της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣτΑ), διαμορφώνει η αναγγελία της ίδρυσης μιας νέας παράταξης στον κλάδο των οικονομολόγων.


Με την εκλογική διαδικασία, σε έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της χώρας να μετρά αντίστροφα, η σύσταση των «Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος» συνιστά μια κίνηση, που στη Θεσσαλία τουλάχιστον, δρομολογεί ανατροπές στο υφιστάμενο «στάτους». Το γεγονός και μόνο ότι η προσωρινή συντονιστική επιτροπή Θεσσαλίας της νεοσύστατης παράταξης, συγκροτείται από τρεις διατελέσαντες προέδρους στη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος του Επιμελητηρίου και άλλους τρεις της Συνέλευσης Αντιπροσώπων, από πρόσωπα δηλαδή που έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και συνδικαλιστικές διαδρομές, πιστοποιεί την αλλαγή των δεδομένων.   
Επί της ουσίας και καθώς αύριο στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας θα παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη της νέας παράταξης του ΟΕΕ, αξίζει να σταθούμε στα ονόματα της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης, που θα επωμιστεί το βάρος της εκλογικής διαδικασίας της 15ης Δεκεμβρίου. Πρόκειται για τους Χρόνη Ισαακίδη, πρώην πρόεδρο του Ο.Ε. προερχόμενο από την παράταξη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων (Α.ΚΙ.Ο.Ε), τον Αιμίλιο Νταγιάννη, πρώην πρόεδρο του Ο.Ε. από την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.), τον άλλοτε πρόεδρο του Ο.Ε. από τη Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων (ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε) Δημήτριο Γελαλή, το μέλος της ΣτΑ Παναγιώτη Νταή από την παράταξη της ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε, τον Μαργαρίτη Τσουλούφη από την Π.Δ.Σ.Ο, το μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων Άρη Παπανδρέου από την Α.ΚΙ.Ο.Ε και τον Ζήση Καφέ, που θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα.
Η «συμμαχία» των παραπάνω προσώπων που αφήνει αναπάντητο για την ώρα το ερώτημα, αν οι παρατάξεις της ανεξάρτητης ΑΚΙΟΕ και της ΣΥΝ.ΑΡ.Ο (που παρά τις διαψεύσεις στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ) συμμετάσχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσσαλίας ή θα εκπροσωπηθούν από τον νεοσύστατο συνδυασμό, αν μη τι άλλο συνιστά αντίπαλο δέος τόσο για την Π.Δ.Σ.Ο (που στηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ) όσο και για τη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο), της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ. Μιας ΔΗΚΙΟ που θα κατέλθει στις εκλογές με συνοχή και ενότητα, καθώς η όποια κόντρα που υπέβοσκε μεταξύ πρωτοκλασάτων στελεχών της, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Παρενθετικά να σημειώσουμε πως τόσο η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΠΚ), που στηρίζεται από το ΚΚΕ όσο και η ακηδεμόνευτη «Παράταξη Οικονομολόγων  Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών» (ΠΟΦΕΕ), όπως και η ΠΔΣΟ αναμένεται να κατεβάσουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια.
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.
Όσον αφορά στους στόχους των «Π.Ο.Ε», όπως επισημαίνεται στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης, είναι τα μέλη του να υπερασπιστούν μεταξύ άλλων τις κατακτήσεις των οικονομολόγων και  να διευρύνουν το επάγγελμά τους  τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα. Να κατοχυρώσουν επίσης το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτέχνη, να προωθήσουν τη συμμετοχή εμπείρων μελών σε κρίσιμες επιτροπές (όπως Υπ. Οικονομικών, Οικονομίας, ΟΚΕ) και να προσπαθήσουν να μπουν τα μαθήματα οικονομικής παιδείας στα λύκεια της χώρας ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.
 «Αγωνιζόμαστε, όπως επισημαίνεται, για την ανάδειξη της  επιστημονικής υπόστασης του ΟΕΕ, για να ανακτήσουμε τον δημιουργικό του  ρόλο, για να  υπερασπιστούμε τα πτυχία και τα δικαιώματα των επιστημόνων -επαγγελματιών οικονομολόγων, που καθημερινά βάλλονται και υπονομεύονται από τις σκοπιμότητες που υπηρετούν διάφοροι εμπλεκόμενοι στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας, για να νιώσουν επιτέλους οι νέοι οικονομολόγοι ότι το Ο.Ε.Ε λειτουργεί και υπερασπίζεται τα επαγγελματικό τους δικαιώματα, το μέλλον τους, την επιστημονική τους υπόσταση. Είναι υποχρέωση όλων μας  είναι να επαναφέρουμε το ΟΕΕ στην επιστημονική του λειτουργία και παρουσία , ως σύμβουλο της πολιτείας, υπηρετώντας την καταστατικά  κατοχυρωμένη επιστημονική του υπόσταση, να αναβαθμίσουμε τον θεσμό και τις υπηρεσίες του και να αγωνιστούμε ώστε  το Ο.Ε.Ε  να προσφέρει ωφέλιμες και  ελκυστικές ανταποδοτικές υπηρεσίες».
ΕΩΣ 11/11 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  
Να θυμίσουμε πως εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων στο ΟΕΕ θα διενεργηθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ενώ δικαίωμα ψήφου για τις εκλογές των μελών της ΣΤΑ και των Τ.Δ. έχουν τα μέλη του ΟΕΕ που θα εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του έτους 2018 καθώς και όσοι εγγραφούν στο Ο.Ε.Ε. μέχρι τη Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για τις εκλογές των μελών της ΣΤΑ και των Τ.Δ. έχουν τα μέλη του ΟΕΕ που θα εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του έτους 2018 καθώς και όσοι εγγραφούν στο Ο.Ε.Ε. μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass