Στη μάχη για την αναγέννηση του Ο.Ε.Ε.

ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΏΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ" ΕΔΩΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΣΑΛΊΑΣ - ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΚΙΟ ΚΑΙ ΠΔΣΟ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2019 22:00

Τους λόγους που τους ώθησαν να συστρατευτούν και να συγκροτήσουν τη νέα συνδικαλιστική παράταξη, δίνοντας παράλληλα το στίγμα και τις θέσεις της συνδικαλιστικής κίνησης εξήγησαν χθες εκπρόσωποι της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής Θεσσαλίας των "Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδος".

 Στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος οι Χρόνης Ισαακίδης, Αιμ. Νταγιάννης, Δημ. Γελαλής, Παν. Νταής , Μαργαρ. Τσουλούφης, Ζήσ. Καφές, ΄Αρης Παπανδρέου, Χαρά Βασδέκη, Γεώργ. Τσιμούρτος, Κων. Μπαρμπούτης και Χρήστος Γκούφας παρουσίασαν την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης ενόψει των εκλογών του ΟΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου, όπου θα αναδειχθεί η 7μελής τοπική διοίκηση και οι αντιπρόσωποι στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ).

 Όπως τόνισαν η παράταξη είναι μια νέα πρωτοβουλία οικονομολόγων απ’ όλη τη χώρα, με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και συνδικαλιστικές διαδρομές αλλά με κοινή αγωνία για την πορεία του φορέα. Αφήνοντας αιχμές κατά των παρατάξεων της ΔΗΚΙΟ και ΠΔΣΟ, οι οποίες "έχοντας την ευθύνη της κεντρικής διοίκησης του ΟΕΕ την μετέτρεψαν, όπως είπαν σε "λέσχη δημοσίων σχέσεων", τόνισαν πως φιλοδοξία τους είναι το Ο.Ε.Ε να αποτελέσει τον πραγματικό σύμβουλο της πολιτείας , που θα αναδείξει και θα επιλύσει τα οξυμένα και λιμνάζοντα ,για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, προβλήματα.

"Στόχος μας είναι να μπει επιτέλους φραγμός στη μετατροπή του φορέα μας σε Λέσχη Δημοσίων σχέσεων και σε άνευρο γραφειοκρατικό μηχανισμό , που μονότονα και με ποικίλους τρόπους καλύπτει ή και διαφημίζει νεοφιλελεύθερες συνταγές και ρυθμίσεις. Κυρίως όμως θέλουμε να συμβάλλουμε, ώστε όλες οι παραπάνω ανατροπές να γίνουν υπόθεση και της νέας γενιάς οικονομολόγων, που πρέπει να έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή στη μάχη για την αναγέννηση του Ο.Ε.Ε και την προάσπιση των επαγγελματικών της δικαιωμάτων".

Δίνοντας το στίγμα και την ιδεολογική θέση της παράταξης τόνισαν πως "οι "Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος" είναι οργανωτικά αυτόνομη παράταξη επιστημόνων οικονομολόγων, η οποία δημιουργήθηκε ως αναγκαία επιλογή, για να εκφράσει τους επιστήμονες - επαγγελματίες οικονομολόγους , από την ανάγκη της νέας γενιάς να εκφραστεί αυτόνομα, δημιουργικά και σύγχρονα, χωρίς κομματικούς γραφειοκρατικούς εναγκαλισμούς και αγκυλώσεις". Είμαστε αποφασισμένοι, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και να τις διευρύνουμε, να εξασφαλίσουμε στην πράξη την επαγγελματική κατοχύρωση-στήριξη και καταξίωση των συναδέλφων λογιστών, να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή έμπειρων μελών μας σε κρίσιμες επιτροπές, να αναβαθμίσουμε το ρόλο του περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ, που έγινε επαίτης της Αθήνας, ώστε να προσφέρει ωφέλιμες και ελκυστικές ανταποδοτικές υπηρεσίες, να νοιώσουν επιτέλους οι νέοι οικονομολόγοι ότι το Ο.Ε.Ε λειτουργεί και υπερασπίζεται τα επαγγελματικό τους δικαιώματα, το μέλλον τους, την επιστημονική τους υπόσταση.

 Τέλος απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ( σσ οι εγγαφές νέων μελών ολοκληρώνονται 29 Νοεμβρίου) απηύθυναν μήνυμα συστράτευσης γύρω από την παράταξη ώστε "να υπάρξει τέλος στον κατήφορο που έχουν οδηγήσει οι κάθε λογής εκλογικίστικοι μηχανισμοί, που καθημερινά προσβάλλουν, με τη λειτουργία τους και τις τακτικές τους κάθε επιστήμονα-οικονομολόγο".

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass