"Δεν υπάρχει σκάνδαλο στον ΟΑΕΔ Θεσσαλίας"

ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ "Ε" ΚΑΙ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΑΤΑΣΘΑΛΙΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 22:25

"Δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει κατάχρηση ή υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, επισημαίνοντας ότι οι όποιες αναφορές σε βάρος υπαλλήλων του Οργανισμού στην εν λόγω Περιφερειακή Διεύθυνση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα". 

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας που διενήργησε η διοίκηση του οργανισμού μετά από καταγγελίες που έφτασαν στην "Ε" και οι οποίες έκαναν λόγο για οικονομικές ατασθαλίες σε εκροές χρηματικών ποσών που προορίζονταν για την επιχορήγηση εργοδοτών ιδιωτικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας από τον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης φοιτητών του ΤΕΙ.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού "καμία ανοχή δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει απέναντι σε οποιοδήποτε φαινόμενο κακοδιαχείρισης» διαβεβαιώνει η νέα διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφερόμενα σε δήθεν «ζημία» 300.000 ευρώ στο Λογιστήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Οργανισμού.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όσες καταγγελίες φτάνουν στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, αξιολογούνται και άμεσα γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά στο θέμα που ανέκυψε από τις καταγγελίες που έγιναν για την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, η διοίκηση, από την πρώτη στιγμή, λειτουργώντας έγκαιρα και αποτελεσματικά, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διεξαγωγή επιτόπιου εσωτερικού ελέγχου».

Πάντως η σχετική καταγγελία, που εστάλη στην "Ε" αξιολογήθηκε ως σοβαρή και γι αυτό έγινε και η σχετική έρευνα. Η καταγγελία μάλιστα όπως αφέθηκε να εννοηθεί προέρχεται από υπάλληλο της υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να εξηγήσουν για ποιους λόγους γίνεται...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΧΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Ελλάδος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως "οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ επιτελούν σημαντικό έργο κάτω από αντίξοες  πολλές φορές συνθήκες. Έλλειψη προσωπικού, διαχείριση χιλιάδων περιπτώσεων συναλλασσομένων, υπερβολική γραφειοκρατία, συχνές αλλαγές νόμων και εγκυκλίων! Μέσα σε αυτά τα πλαίσια οι υπάλληλοι του Οργανισμού χρειάζονται στήριξη και όχι δυσφήμιση.  Η Διοίκηση του Οργανισμού να προβεί στην διαλεύκανση της υπόθεσης  και να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για σκάνδαλο. Οφείλει να διερευνήσει την υπόθεση αμερόληπτα και ισότιμα, αλλά και να ενισχύσει τα ΚΠΑ της Περιφέρειάς μας και ειδικά  το ΚΠΑ της Λάρισας  με προσωπικό έτσι ώστε η υπηρεσία να λειτουργεί απρόσκοπτα. Πρέπει οι Διοικήσεις διαχρονικά του Οργανισμού να αντιληφθούν τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας στα ΚΠΑ, την πληθώρα των διαφορετικών αντικειμένων σε ελάχιστους υπαλλήλους, να σταματήσουν επιτέλους με τις μεταφορές των φακέλων από δω και από κει και να ενισχύσουν με το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό τις υπηρεσίες μας". 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass