«Νομοθετείτε φορολογικά στη λογική ‘‘μέρα με την ημέρα’’»

Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2019 16:53

«Είμαστε απορροφημένοι ως πολιτικό σύστημα από τις πλειοδοσίες για το ποιος θα φέρει τις μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές – εντελώς τυχαία και ως εκ θαύματος, συνήθως πριν από κάποιες γιορτές ή εκλογικές αναμετρήσεις• φοροαπαλλαγές που θα ‘’πουληθούν’’ από τα εκάστοτε φιλοκυβερνητικά δελτία ειδήσεων των 20:00», ανέφερε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, συμπληρώνοντας πως «με αυτόν τον τρόπο το πολιτικό σύστημα ‘’χαϊδεύει τα αυτιά’’ των πολιτών/‘‘πελατών’’».

Η βουλευτής επέμεινε στο γεγονός, ωστόσο, πως όσο η Πολιτεία εξακολουθεί να νομοθετεί φορολογικά με τη λογική του day-by-day, ανεξαρτήτως δημοσιονομικής κατάστασης, η χώρα δεν πρόκειται να βγει από τον φαύλο κύκλο των μόνιμων δανεικών και της χαμηλής επενδυτικής δραστηριότητας.

Στη συνέχεια στηλίτευσε το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τις υποτιθέμενες φοροελαφρύνσεις του νομοσχεδίου σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα, οι οποίες αν συνδυαστούν με την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2020, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση «με το ένα χέρι παίρνει και με το άλλο χέρι δίνει», «δίνοντας ένα ‘’χριστουγεννιάτικο δωράκι’’, ενόψει εορτών, το οποίο θα ξαναπάρει πίσω, μέσα στη διάρκεια του επόμενου έτους».

Εκτεταμένη αναφορά, μεταξύ άλλων, έκανε η Λαρισαία βουλευτής και στη φορολογία των αγροτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί παρεμπιπτόντως, οι αγρότες, για τα λίγο – πολύ δίκαια αιτήματά τους στήνουν ξανά μπλόκα, στις εθνικές οδούς, αρχής γενόμενης από τον νομό μου, τη Λάρισα και της ιδιαίτερης πατρίδας μου του Πλατύκαμπου. Και πώς να μην είναι στα μπλόκα, από τη στιγμή που το αγροτικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς, το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται τα προϊόντα τους πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές και τέλος ζητούν εντελώς δικαιολογημένα αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως βέβαια ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά… Μια ρύθμιση, που ωστόσο δεν βλέπουμε πουθενά στο υποτιθέμενα «φιλόδοξο» φορολογικό σας νομοσχέδιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass