Παντραπεζική απεργία σήμερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΑΠΟ ΟΤΟΕ ΚΑΙ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2019 22:34

Εικοσιτετράωρη παντραπεζική πανελλαδική απεργία έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΟΤΟΕ, με αφορμή τις απολύσεις των 24 υπαλλήλων της Πειραιώς. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 13.00 έξω από το υπ. Εργασίας, όπου

θα διεξαχθεί η δεύτερη τριμερής συνάντηση με τη διοίκηση της Πειραιώς, ενώ στη Λάρισα η ΟΤΟΕ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. έξω από το κατάστημα της Πειραιώς επί της Ι. Δραγούμη (δίπλα από το Δημαρχείο) με τη στήριξη του ΕΚΛ. Χθες, κλιμάκια των συνδικαλιστικών οργανώσεων, με συντονισμένες επισκέψεις σε καταστήματα της Πειραιώς, ενημέρωσαν τους υπαλλήλους αλλά και τους πελάτες της τράπεζας για τη σημερινή απεργία, τη στόχευση αλλά και το επίδικο της κινητοποίησης. Πάντως παραμονή της απεργίας το κλίμα ήταν τεταμένο. Είναι ενδεικτικό ότι η ΟΤΟΕ, ύστερα από καταγγελίες που δέχτηκε περί άσκησης πιέσεων από τη διοίκηση της τράπεζας και περί καλλιέργειας κλίματος εκφοβισμού ώστε να μη συμμετάσχουν οι υπάλληλοι στην απεργία, απέστειλε εξώδικα προς τα στελέχη της διοίκησης στα οποία τονίζεται ότι η συμπεριφορά αυτή προσκρούει ευθέως στις διατάξεις του νόμου και συνιστά ποινικά κολάσιμη πράξη βάσει του ίδιου νόμου. "Όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΟΤΟΕ στη Λάρισα, πρέπει να συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και βροντερό μήνυμα για άμεση ανάκληση των απολύσεων στην Πειραιώς και να αποτραπεί κάθε σκέψη για απόλυση στον τραπεζικό κλάδο". "Σήμερα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK, το επόμενο διάστημα η EUROBANK και αργότερα η ΕΘΝΙΚΗ θα προχωρήσουν σε αποσχίσεις και απολύσεις αξιοποιώντας το νόμο 4601/2019 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί τώρα η ΝΔ με στόχο να υπάρξουν πάνω από 4.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2021, κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, διεύρυνση των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων στις τράπεζες χωρίς συλλογικά δικαιώματα. Μια πολιτική που πάει χέρι - χέρι με τους μαζικούς πλειστηριασμούς των φτωχών νοικοκυριών και το χαράτσωμα του λαού, με τη νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση" σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ καλώντας τους τραπεζοϋπαλλήλους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass