Ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης…

Γ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 15:00

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ).

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν γυναίκες επιχειρηματίες - εκπρόσωποι από τα περισσότερα Επιμελητήρια της χώρας, που αποτελούν μέλη του ΕΕΔΕΓΕ όπως η Λαρισαία αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κα Καλλιόπη Τζήκα και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας.
Ξεκινώντας τις εργασίες της συνέλευσης η πρόεδρος Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου επεσήμανε πως το EEΔΕΓΕ, εκπροσωπώντας 250.000 γυναικείες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, στοχεύει στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στην ισόρροπη συμμετοχή των φύλων και στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.  
 "Σήμερα, πιστεύουμε τόνισε χαρακτηριστικά πως ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να αναλάβουμε ακόμη πιο ουσιαστική δράση. Διότι το αίτημα για αξιοποίηση και κυρίως ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας δεν αποτελεί μόνο μέρος των ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχουν στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων".
Η ίδια αναφέρθηκε επίσης και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει στο προσεχές διάστημα το ΕΕΔΕΓΕ όπως στοχευμένες δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης των γυναικών αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις που θα αφορούν επίσης τον επιχειρηματικό τομέα και τις δημιουργικές βιομηχανίες με διάχυση σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετά το πέρας των κλειστών εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΔΕΓΕ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η γγ  Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Συρεγγέλα, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Βασιλική Λαζαράκου, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κων. Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Κανονιστικής Συμμόρφωσης της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγουκ. Σταύρος Καφούνης.
ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας ως μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι: «Η ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στην οικονομία δεν είναι μόνο ζήτημα δικαιωμάτων και ισότητας των φύλων. Αν εμπλέξουμε περισσότερο τις γυναίκες, που είναι το ήμισυ του πληθυσμού, με την ενεργή οικονομία δίνοντας τους κίνητρα και εκπαιδεύοντας τες, αυτό θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για μεγαλύτερη ανάπτυξη». Τέλος δεσμεύθηκε ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η ηγεσία του Υπουργείου θα στηρίξουν τις προσπάθειες του ΕΕΔΕΓΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass