Τέλειωσαν οι προσφορές και αρχίζουν από αύριο... εκπτώσεις

ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΚΤΩ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2020 19:30

Μετά από ένα δεκαήμερο προσφορών, που άρχισαν από την πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου χρόνου, ξεκινούν αύριο επισήμως και οι χειμερινές εκπτώσεις στη Λάρισα αλλά και σε όλη τη χώρα. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ

για την πόλη μας θα παραταθεί για 5 επιπλέον ημέρες (λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων) και θα λήξει την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Ο εμπορικός κόσμος, αν και οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες, θα ήθελε πολύ οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου να αρχίσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους και δραστηριότητες της αγοράς. Σημειώνεται πως την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8 μ.μ., ωστόσο το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία και προτείνει στα μέλη του να ακολουθήσουν το ωράριο 11.00 – 16.00. ΑΡΚΟΥΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Στο μεταξύ να σημειώσουμε πως δύο μήνες εκπτώσεις τον χρόνο, αλλά και πλήρη απελευθέρωση των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, έχει ζητήσει από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Στον διάλογο που έχει ξεκινήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο εμπορικός κόσμος θέτει το αίτημα οι εκπτώσεις να πραγματοποιούνται στο «τέλος εποχής» και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκας κατά την πρόσφατη παρουσίαση της έρευνας της Συνομοσπονδίας για τον εορταστικό τζίρο, μόνο έτσι θα επανακτήσει την αξιοπιστία του ο θεσμός, ο οποίος τείνει να ευτελιστεί από τη μακρά διάρκεια που σήμερα ισχύει. Εκτός από τους εμπόρους, αυτό θα έχει θετικές επιδράσεις και στους καταναλωτές, οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι οι εκπτώσεις που θα πραγματοποιούνται, θα είναι πραγματικές. Στον διάλογο με την κυβέρνηση, η ΕΣΕΕ έχει θέσει και το θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών, ζητώντας ωστόσο ένα σαφές και σταθερό πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίσει τόσο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές. Στο μεταξύ, ενόψει της έναρξης των εκπτώσεων η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας ενημερώνει τα μέλη της κατά τη διενέργειά τους εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ότι επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Παράλληλα, τους επισημαίνει τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται σε περίπτωση ανακριβών και πλασματικών εκπτώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass