"Στοίχημα" για την αγορά οι εκπτώσεις

* ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΤΙΜΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ * ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 20:02

 Στον ρυθμό των χειμερινών εκπτώσεων, με μειώσεις τιμών κατά μέσο όρο το 40%, κινείται η αγορά της Λάρισας. Η μακρά εκπτωτική περίοδος, καθώς θα διαρκέσει σχεδόν 8 εβδομάδες, ξεκίνησε με αυξημένες προσδοκίες για τόνωση της αγοραστικής κίνησης, η οποία για την ώρα κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς κυρίως γιατί η αγορά βρίσκεται λίγες ημέρες μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου και των προσφορών που ακολούθησαν.


Αν και το φαινόμενο των προεκπτώσεων αμέσως μετά την εορταστική περίοδο έχει επαναφέρει στο προσκήνιο συζητήσεις ακόμη και για αλλαγές της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, ωστόσο οι έμποροι έχουν θέσε ως προτεραιότητα πάντα της ανάγκη προστασίας του θεσμού.  Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας προσφέροντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν έξυπνες και φθηνές αγορές μιας και, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΛ Χαρ. Παπαδόπουλος, σε αρκετά καταστήματα οι μειώσεις των τιμών από την αρχή της περιόδου φθάνουν και το 60-70%". Έχουμε μπροστά μας προσθέτει μία κρίσιμη περίοδο που θα αποδείξει εάν πράγματι ξεφύγαμε από την κρίση και εάν μετά από πολλά χρόνια θα δούμε αυξημένη προσέλευση και τζίρους στα καταστήματά μας. Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. ή της περιόδου, παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές".
Σημειωτέον ότι εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ για την πόλη μας θα παραταθεί, για 5 επιπλέον ημέρες (λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων) και θα λήξει την Πέμπτη 5 Μαρτίου. Επίσης την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή αύριο  19 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8 μ.μ., ωστόσο το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία και προτείνει στα μέλη του να ακολουθήσουν το ωράριο 11.00 – 16.00.  ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Στο μεταξύ στο πλαίσιο της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και της επαναφοράς της αίγλης των εκπτωτικών περιόδων, ο Εμπορικός Σύλλογος βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με την ΕΣΕΕ η οποία έχει θέσει στους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης το ζήτημα των εκπτώσεων και των προσφορών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους. Και αυτό γιατί, όπως τονίζουν, οι συνεχείς εκπτωτικοί περίοδοι επιβάλλουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς ειδικής τιμολογιακής πολιτικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τους καταναλωτές.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Θυμίζουμε πως η πρόταση της ΕΣΕΕ για τις εκπτώσεις και τις προσφορές πέραν από την κατάργηση των ενδιάμεσων, καθώς θεωρούν το θεσμό παρωχημένο, είναι και η δραστική μείωση της χρονικής διάρκειας των χειμερινών και θερινών εκπτώσεων. Συγκεκριμένα, προτείνεται οι χειμερινές εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο τις τέσσερις εβδομάδες του Φεβρουαρίου και οι θερινές τις τέσσερις εβδομάδες του Αυγούστου. Σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου (φέτος στις 13 Ιανουαρίου) και διαρκούν έως το τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως τις 31 Αυγούστου. Βασικό επιχείρημα της ΕΣΕΕ είναι ότι ο Φεβρουάριος και ο Αύγουστος αποτελούν τους τελευταίους μήνες της χειμερινής και της θερινής περιόδου αντιστοίχως και οι έμποροι θα μπορούν να κάνουν τότε γενναίες εκπτώσεις για να απαλλαγούν από τα όποια αποθέματα έχουν.
Επίσης στις προστάσεις τους είναι η απελευθέρωση των προσφορών σε ό,τι αφορά στη χρονική τους διάρκεια, καθώς και στο ποσοστό των κωδικών που διατίθενται από ένα κατάστημα σε μειωμένη τιμή. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας επιτρέπονται για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες. Επίσης, προσφορές μπορούν να γίνονται το πολύ στο 50% των κωδικών που διαθέτει ένα κατάστημα, ενώ νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν 60 ημέρες από την προηγούμενη.
"Είναι καιρός να τελειώνουμε με τα αυτονόητα, ώστε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα που θα βοηθήσουν το εμπόριο και την οικονομία να αναπτυχθεί, δημιουργώντας πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας" είναι οι θέση του εμπορικού κόσμου.ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass