Κυριακές και συμβάσεις «καίνε» τους εμποροϋπαλλήλους

Δρομολόγησαν την εκλογή νέου Δ.Σ. - Αποφάσισαν απεργία για το Ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2020 21:00
Από τη χθεσινή συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας στο ΕΚΛ Από τη χθεσινή συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας στο ΕΚΛ

Την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία, που εκ των συνθηκών θα υποχρεωθεί να έρθει αντιμέτωπο με "καυτά" για τον κλάδο ζητήματα, δρομολόγησε η χθεσινή εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας.

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη για τον κλάδο περίοδο, με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές να επανέρχεται στο προσκήνιο, εξελέγη η Εφορευτική Επιτροπή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή της νέας 9μελούς διοίκησης και των αντιπροσώπων τους στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία τους. Οι εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθούν στις αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα από τις 4 έως τις 7 του μήνα.

Τα ζητήματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνέλευση ήταν οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, η μεθοδευμένη πλήρης κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με αφορμή τις κινήσεις της "Jumbo", οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο με την εντατικοποίηση να χτυπά «κόκκινο», με θύματα κυρίως τις γυναίκες και τους νέους, η απουσία κλαδικών συμβάσεων και η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Εξαιτίας αυτών των ζητημάτων, η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Δασκαλάκη στον διοικητικό απολογισμό της ανέδειξε την ανάγκη υπογραφής κλαδικής σύμβασης, που να κατοχυρώνει νομικά τους εργαζόμενους, που υποχρεώνονται σε ατομικές διαπραγματεύσεις.

Η συνέλευση επίσης ψήφισε και αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην απεργία όταν έρθει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή και ενέκρινε 3 ψηφίσματα που αφορούσαν: 1.Την καταδίκη της απόφασης της εργοδοσίας στα "Jumbo" να λειτουργήσει τα καταστήματά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη 52 Κυριακές τον χρόνο, γεγονός που θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων στην αγορά, 2. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και 3. Τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Παράλληλα αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass