Επιδοτήσεις 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

ΛΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 15:02
Δύο ημέρες προθεσμία για την «Γενική Επιχειρηματικότητα" και την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» Δύο ημέρες προθεσμία για την «Γενική Επιχειρηματικότητα" και την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Για δύο ακόμη ημέρες και συγκεκριμένα έως αύριο Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν αιτήσεις για ένταξη στον τρίτο κύκλο του καθεστώτος   «Γενική Επιχειρηματικότητα" και την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.

Η προθεσμία και των δύο δράσεων έληγε στις 14 Φεβρουαρίου αλλά το Υπ. Ανάπτυξης έδωσε διορία έως τα τέλη του μήνα. Η Γενική Επιχειρηματικότητα είναι από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, σε όλη την επικράτεια και μέσω αυτής ενισχύονται επενδυτικά σχέδια νέων, υπό ίδρυση και υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Στο συγκεκριμένο κύκλο πρόκειται να διατεθούν περί τα 350 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 210 μέσω φορολογικής απαλλαγής και τα 140 ωε επιχορήγηση. Δικαιούχοι των ενισχύσεων του καθεστώτος είναι οι επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου. Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι:  για Μεγάλες Επιχειρήσεις, στο ποσό των 500.000 ευρώ, για  Μεσαίες Επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στο ποσό των 250.000 ευρώ,για Μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ, για Πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ, για τις  Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν. Σ. Επ.) καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του για την «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 145 εκατ. αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης,, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 5.000.000 € αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.  Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης ορίζεται με βάση το μέγεθος του φορέα, ήτοι: για Μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 150.000 ευρώ, για Πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ποσό των 100.000 ευρώ, για τις Κοιν.Σ.Επ.), τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (ΑΣ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (ΑΕΣ) στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass