«Τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2020 16:22

«Ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση-Κατρούγκαλου ανοίγει τον δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και στη διαμόρφωση ενός ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις.

Αυτή είναι η ελευθερία που διατυμπανίζετε και προπαγανδίζετε του συστήματος που υπηρετείτε και φυσικά πάει σύμφωνα με το μέγεθος της τσέπης που διαθέτει ο καθένας» τόνισε μιλώντας στη Βουλή για τον ασφαλιστικό νόμο, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Λαμπρούλης.

 Όπως μεταξύ άλλων τόνισε ο βουλευτής «το έγκλημα στο ασφαλιστικό συντελείται για τις σημερινές, αλλά κυρίως τις μελλοντικές γενιές εργαζομένων, τους νέους που εργάζονται με άθλιους όρους και αφορά όχι μόνο το ύψος ή το πότε θα πάρουν σύνταξη πτωχοκομείου, αλλά αφορά και τις παροχές υγείας».

«Γιατί το κράτος στη βάση των πολιτικών που υλοποιούν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, προκειμένου ακριβώς να υπηρετηθεί η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου για όσο γίνεται πιο φθηνό εργαζόμενο, αφενός αποσύρεται σταδιακά μέσω της μείωσης της χρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας ώστε να διοχετευθεί χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων, εισφοροαπαλλαγών, αναπτυξιακών πακέτων και πάει λέγοντας, αφετέρου το μόνο που εξασφαλίζει στον εργαζόμενο είναι το συνεχώς συρρικνούμενο βασικό πακέτο παροχών– πτωχοκομείο για την υγεία τους, ενώ το επιπλέον κόστος μετακυλίεται στις πλάτες των ασθενών».

«Έτσι το κράτος εξελίσσεται σε ρυθμιστή και των ασφαλιστικών τιμών για παροχές υγείας, αποζημιώσεις κλπ. και όχι όπως θα έπρεπε στο να σχεδιάζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών στην πρόληψη, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στη δευτεροβάθμια, στην τριτοβάθμια, στο φάρμακο κλπ.

Έτσι μαζί με την κατώτατη λεγόμενη εθνική σύνταξη-ψίχουλο που εγγυάται το κράτος, ακριβώς αυτό το κράτος εγγυάται και ένα μίνιμουμ, ελάχιστο στοιχειώδες πακέτο παροχών υγείας. Από εκεί και πέρα, ή πληρώνει ο λαός την ώρα της ανάγκης, ή θα πρέπει να προσφύγει σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που ακονίζουν ήδη από τώρα τα μαχαίρια τους ή στα επαγγελματικά ταμεία πληρώνοντας επιπλέον ποσά για πακέτα παροχών υγείας.

Αυτόν τον στόχο υπηρέτησαν επίσης μια σειρά από προηγούμενες ρυθμίσεις, όπως η περίφημη μεταρρύθμιση-τομή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για την οποία περηφανεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με βασική αποστολή των ΤΟΜΥ, η καρατόμηση των υπηρεσιών υγείας που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ με τον ασθενή να πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του, αν ξεπεραστεί το βασικό πακέτο, για τις επιστημονικά τεκμηριωμένα απαραίτητες υπηρεσίες υγείας που δεν καλύπτει, όμως, ο ΕΟΠΥΥ και βέβαια δεν χωράνε στα αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα που υποχρεώνουν τον γιατρό, επί τιμή μάλιστα, να εφαρμόζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass