Ρύθμιση οφειλών για ευάλωτους πελάτες της ΔΕΗ

ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ Η ΔΟΣΗ ΣΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ - ΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2020 20:30

Χωρίς προκαταβολή και με χαμηλότερες δόσεις θα υπάγονται στους διακανονισμούς απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος οικονομικά ασθενή νοικοκυριά, ενώ δεν θα διακόπτεται ποτέ η ηλεκτροδότηση σε οικογένειες με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης στις κατοικίες τους για λόγους υγείας.

Πρόκειται για ευνοϊκές ρυθμίσεις που προωθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επιδιώκοντας την περαιτέρω προστασία των λεγόμενων «ευάλωτων πελατών» εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη η ΡΑΕ έδωσε σε δημόσια διαβούλευση πουθα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαρτίου το σχέδιο των ρυθμίσεων που μεταξύ άλλων προβλέπει πως δεν θα επιτρέπεται η διακοπή ηλεκτροδότησης για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε νοικοκυριά που στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους. Οι οικογένειες αυτές θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και τα όρια κατανάλωσης ρεύματος, όπως αυτά ορίζονται για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Σύμφωνα με πηγές, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.620 νοικοκυριά.

Για την κατηγορία αυτή μέχρι σήμερα προβλέπεται η διακοπή της παροχής για έξι διαδοχικούς απλήρωτους λογαριασμούς.

Στην ίδια απόφαση, η ανεξάρτητη διοικητική αρχή ορίζει πως οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος μπορούν να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμής ανεξόφλητων οφειλών με δόσεις, χωρίς προκαταβολή, οι οποίες δεν θα ξεπερνούν το 40% της αντίστοιχης μηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Μέχρι τώρα το πλαφόν είναι το 50%, ενώ οι εταιρείες ρεύματος μπορούσαν να ζητούν και προκαταβολή έναντι των ρυθμιζόμενων οφειλών. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών, ο αριθμός των νοικοκυριών αυτών ανέρχεται σε περίπου 550.000.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass