Σε ανοδική πορεία οι εξαγωγές φρούτων

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 15:12

Συνεχίζεται η θετική εικόνα που καταγράφεται στις ελληνικές εξαγωγές ακτινιδίων, πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.


«Η κρίση που προκαλείται λόγω του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει σημαντική αύξηση της ζήτησης για ορισμένα νωπά οπωροκηπευτικά, αλλά φαίνεται ότι έχει τρομερό αντίκτυπο στους Ευρωπαίους παραγωγούς φράουλας και σε άλλα κηπευτικά, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται προς λιγότερο φθαρτά προϊόντα, όπως είναι τα φρούτα» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου, Γιώργος Πολυχρονάκης. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «επ' ευκαιρία των προβλημάτων στην διατροφική αλυσίδα που έχουν ανακύψει από την υγειονομική κρίση, θα ήταν ευκταίο να επιδιωχθεί η διευθέτηση του εμπάργκο της Ρωσίας στα κοινοτικά προϊόντα», καθώς, όπως σημειώνει, «μια διευθέτηση του προβλήματος αυτού θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια στην ομαλή απορρόφηση της παραγωγής των προϊόντων μας».
Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονται σε 153.421 τόνους το πρώτο τρίμηνο, έναντι 115.427 το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις η φετινή εμπορική περίοδος θα καταγράψει νέο ρεκόρ όλων των εποχών, τόσο σε ποσότητα όσο και σε αξία.
Αυξημένες, για την εποχή, είναι οι εξαγωγές σε πορτοκάλια, λεμόνια, αγγούρια και μήλα, έναντι της αντίστοιχης περσινής εμπορικής περιόδου.
Ιδιαίτερη αύξηση, ύψους 15,8%, καταγράφεται στις εξαγωγές μανταρινιών, με τις ποσότητες του πρώτου τριμήνου του έτους να αγγίζουν τους 114.088 τόνους, έναντι 98.547 το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Τους 8.564 τόνους έναντι 8.364 αγγίζουν το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι του ίδιου διαστήματος του 2019, οι εξαγωγές τομάτας, ενώ για τις φράουλες ο εξαγωγικός όγκος ανέρχεται σε 15.911 τόνους, έναντι 11.545 το ίδιο περσινό διάστημα.
Τέλος, η εξαγωγή πιπεριών το πρώτο τρίμηνο του 2020 αγγίζει τους 5.109 τόνους, έναντι 3.716 το πρώτη τρίμηνο του 2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass