Ποιοι δικαιούνται αναστολή πληρωμής δόσεων στα δάνεια

«ΑΝΑΣΑ» ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2020 22:40

«Ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται το τελευταίο διάστημα από τον κοροναϊό, καλούνται να δώσουν οι τράπεζες, με λύσεις που φτάνουν στο προσωρινό «πάγωμα» των δανείων. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εργάζονται πυρετωδώς

προκειμένου να είναι σε θέση να δεχθούν τα αιτήματα όσων πλήττονται από την πανδημία του κορονoϊού και τίθενται σταδιακά υπό την «ομπρέλα» της κυβέρνησης. Μέσα στην εβδομάδα θα αποσταλούν στις τράπεζες τα ΑΦΜ των δανειοληπτών προκειμένου να προχωρήσουν σε εξέταση των αιτήσεων τρίμηνης αναστολής δόσεων. Η διαδικασία προβλέπει διάστημα επτά εργάσιμων ημερών εντός του οποίου ο οφειλέτης μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να σταλεί το ΑΦΜ του στις τράπεζες μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας στο website της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η πλατφόρμα άνοιξε την 1η Απριλίου και θα λειτουργεί έως μεθαύριο Πέμπτη 9 Απριλίου. Όταν παρέλθει η προθεσμία της εναντίωσης, τα ΑΦΜ των οφειλετών θα σταλούν στις τράπεζες για διασταύρωση. Ήδη, όσοι πληρούν τα κριτήρια για την ενίσχυση των 800 ευρώ, αλλά και όσοι εντάσσονται άμεσα ή έμμεσα στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό έχουν ξεκινήσει να υποβάλλουν αιτήσεις προς τις τράπεζες για τρίμηνη αναστολή των δόσεών τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass